ANKARA

Van'ın Başkale ilçesinde, Eşmepınar Jandarma Karakoluna teröristlerce bomba yüklü araç ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiği ve 14 askerin hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralandığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, Eşmepınar Jandarma Karakoluna dün saat 18.35'te bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, bomba yüklü araç ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiği belirtildi.

Bomba yüklü aracın patlatılması ve çıkan çatışma sonucunda 14 askerin hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralandığı vurgulanan açıklamada, yaralı askerlerin Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Van Asker Hastanesine sevk edilerek tedavilerine başlandığı kaydedildi.

Çatışmada, üç teröristin silahları ve bir Yaesu el telsiziyle etkisiz hale getirildiği bildirilen açıklamada, "Bölücü terör örgütü tarafından alçakça ve hunharca gerçekleştirilen bu saldırıda yaralan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz" ifadesi kullanıldı.