EDİRNE

Suriyeli 250 kadar sığınmacı Yunanistan sınırına gitmek üzere Edirne otogarında toplandı.

Sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgütlenen sığınmacılar toplu halde Yunan sınırına gitmek için otogara gelmeye başladı. Sığınmacıların bir çoğunun elinde, cesedi kıyıya vuran Aylan bebeğin fotoğraf ve çizimleri bulunan dövizler olduğu görüldü.

Sayıları 250'yi bulan sığınmacıları polis bir süre ikna etmeye çalıştı. İkna olmayan sığınmacılardan bazıları otogardaki yeşil alana serdikleri battaniye ve kampetlerin üzerinde uykuya daldı.

Havanın soğumasıyla sığınmacılardan bebek ve çocukları olanlar güvenlik güçlerinden yardım istedi. Bu aileler otobüslerle İstanbul'a gönderildi. Parça parça gruptan ayrılışların olmasına rağmen, sayıları azalan grubun bekleyişi sürüyor.

"Yaşamak için gideceğiz"

Grup üyelerinden Ahmed Meksur, yaptığı açıklamada, denizde ölümler çok olduğu için karadan Avrupa'ya gideceklerini söyledi.

Yaşamak için başka çareleri olmadığını ifade eden Meksur, "Bizim silahımız yok. Silahımız imanımız, Allah inancımız. Yaşamak için gideceğiz, gitmek zorundayız. Yarın buradan toplu olarak Yunan sınırına gideceğiz. Türkiye'ye şükran borçluyuz, bize insanlık yaptı ama Avrupa'ya gitmek istiyoruz" dedi.

Grup üyelerinden bazıları yarın daha kalabalık olacaklarını öne sürdü.

Sığınmacıların Almanya'nın 400 bin sığınmacıyı kabul edeceği söylentisi üzerine toplu olarak Yunan sınırını geçme kararı aldıkları öğrenildi. Polis ve jandarma ekipleri kent girişinde kontrollerini artırdı. Kontrol noktasında yakalanan sığınmacılar geri gönderiliyor.
Editör: TE Bilisim