Sürekli sosyal içerikli mesajlar vermeye çalışıyoruz. Günlük hayatta verdiğimiz bu mesajlar ya da subliminal mesajlara ne kadar dikkat ettiğimiz ise tartışılır. 

Gerçekten de ağzımızdan çıkan güzel ve süslü cümleleri kullanmış olabilsek belki de hayat daha kolay ve daha yaşanılır bir hal alırdı o zaman. 

Sorun verilen sosyal içeriklerde değildir belki, belki biz yazıldığı gibi okuyamıyoruzdur hepsini. 

Yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için ayrıca özen gösterip alt yazı geçtiğimiz de bir gerçek olmakla birlikte konu hakkındaki samimiyetimiz tartışılır durumda. 

Yardım eli uzatalım, yardımlaşalım derken mesela kaç kişiye yardım eli uzatmış olarak ya da kaç kişinin imdadına yetişmiş olarak söyleriz ki bunu, bilmiyoruz gerçekten.

Yapmadığımız şeylerin şövalyeliğini yapmak daha basit geliyor sanırım. 

Elbette ki bir şeyleri savunmak gerek ve bir şeyleri ileriye götürmek için çalışmak gereklidir ama eylemde değil de sözde kalıyorsa ne düşünürsek düşünelim havada asılı kalacaktır sözlerimiz. Faaliyete dönüştüremediğimiz hiçbir şey bir gelişme veya ilerleme yaratmayacaktır. 

Sosyal içerik yaratılırken biraz da yapılabilirliğine bakmak gerekli sanırım. Ayrıca yapılmayacağını bildiklerimizin de içeriğinin yeniden revize edilmesi gerekebilir. Verilen mesajlarda ya da verilen kanallarda iletişim sıkıntısı olması da muhtemel; bir yansıması görülmüyorsa. 

Ama söylemekten veya mesaj vermekten geri duralım anlamına gelmemektedir elbette bu sözlerimiz; belki bir gün bir karşılık bulur diye devam etmek gereklidir. 

Sadece sosyal içeriklerin işlevliği, hitap edilen kitle ve yapılabilirliği aynı zamanda da içeriğin samimiyetinde bir aksaklık olmadığına emin olmak gerekli.

Belki de yardımlaşılmalı diye genellemek yerine hey sen hadi yardımlaşalım diyerek iletişim kurduğumuz kişiye indirgemek de gerekebilir; birilerinin üzerine alınma sorunu varsa eğer. 

Yani iş sosyal içerik üretmekle bitmiyor; içeriğinizin iletildiğine emin olmak ve geri bildirim almak da içerik kadar öneme haiz olmakta. 

Yani; söylemden önce biz yapalım. İnsanlar sözlerimizi değil yaptıklarımızı takip eder.