ANKARA

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Ankara temsilcisinin UEFA Avrupa Ligi L Grubu'ndaki ilk maçında Romanya'nın Steaua Bükreş takımını 2-0 yendiği maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Osmanlıspor camiası için çok önemli bir kariyer maçı oynadıklarını belirterek. "Rakibimize saygı duyarak oyun içinde kaldık. Rakibin atak üstünlüğünü kaldırdık, pas trafiğini aksattık ve bu bize sonucu getirdi." diye konuştu.

Kadroda yaptığı rotasyon sayısının maç öncesi kendilerini düşündürdüğünü dile getiren Akçay, "Oyuncuların katkısı rotasyonu doğruladı. Bu nedenle de çok mutluyuz. Üç kulvarda hareket ettiğimiz, eylemde bulunduğumuz için rotasyon çok önemli." ifadelerini kullandı.

Steaua Bükreş cephesi
Steaua Bükreş Teknik Direktörü Laurentiu Reghecampf ise henüz ligde ilk maçların oynandığını bu nedenle de bazı şeyleri konuşmak için erken olduğunu söyledi.

Lige yanlış bir adımla başladıklarını, bunun için de üzgün olduklarını ifade eden Reghecampf, "Osmanlıspor bize ilk yarıda fazla sorun çıkaramadı. İyi oynuyorken oyuncumuzun yanlış hamlesi nedeniyle takımımız eksik kaldı. O tecrübedeki futbolcu bunu yapmamalıydı. Kötü hamle ve pozisyon alma nedeniyle penaltı oldu ve geriye düştük." dedi.

Defans oyuncusunun ofsaytı bozması nedeniyle de ikinci golü yediklerini dile getiren Reghecampf, şunları kaydetti:

"Osmanlıspor, bireysel olarak önemli oyunculara sahip. Sahada oyun anlamında sürpriz ile karşılaşmadık. Rakibimiz takım olarak bize sorun çıkarmadı, hatalarımız nedeniyle maçı kaybettik. Bu ilk maçımız ve bazı şeyleri konuşmak için çok erken. Steaua büyük takım. Her maçı kazanmak için oynarız. Osmanlıspor'un yatırımı bizden daha çok olmuş. Türk futbolu yatırım açısından Romanya'dan daha iyi bir durumda. Bu gerçeği de kabul etmek gerek."
Editör: TE Bilisim