MADRİD

İspanyol spor basını, Barcelona Kulübü'nün Arda Turan'ı oynatabilmek için İspanya Futbol Federasyonu'na (RFEF) başvurduğunu ve Uluslararası Futbol Federasyonlar Birliği'nden de (FIFA) izin isteyeceğini ileri sürdü.

Sport ve El Mundo Deportivo gazeteleri Barcelona Kulübü'nün ilk aşamada Arda Turan'ın La Liga'ya kayıt olması için RFEF'e başvurduğunu iddia etti. FIFA'nın Barcelona'ya verdiği yasaktan dolayı ocak ayından önce Katalan ekibinde forma giyemeyecek olan Arda Turan'ın, oynatılmak istenmesine gerekçe olarak UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Roma'ya karşı yapılan maçta Rafinha'nın sakatlanmasının gösterildiği bildirildi.

RFEF'in kurallarına göre uzun sakatlık yaşayan futbolcuların yerini başka bir futbolcuyla doldurması için kulüplere hak tanındığı ifade edilirken, Rafinha'nın da sakatlığından dolayı sezonu kapattığı hatırlatıldı.

Öte yandan Barcelona'nın Arda Turan'ı oynatabilmek için aynı şekilde FIFA'dan da izin isteyeceği ve gelecek günlerde konunun netleşeceği öne sürüldü. FIFA'nın izin vermesi halinde Arda'nın sadece La Liga ve İspanya Kral Kupası'nda Barcelona'da oynayabileceği, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynamak için ise ocak ayını bekleyeceği belirtildi.