Benfica Kulübü, taraftarlarının attığı meşalelerden dolayı Atletico Madrid Kulübü'nden ve başta hafif yaralananlar olmak üzere İspanyol ekibinin taraftarlarından özür dileyen yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Sorumsuz, küçük bir grubun hareketinden dolayı üzüntü duymaktayız" denildi.

Benfica Kulübü Başkanı Luis Felipe Vieira da kulübün resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, Vicente Calderon Stadı'na gelen taraftarlarına teşekkür etse de meşale atma olayını yapanlara tepki gösterdi. Vieira, açıklamasında "Bu olayları yapanlar kulübümüze çok ciddi zararlar verdiklerini bilmelidir. Futbolcularımız, kulübün ve taşıdıkları formanın onuru için ellerinden geleni sahada gösterirken, maalesef bu kişilerin yaptıkları Benfica'nın adını kirletmektir. Benfica taraftarlarının çoğunluğu böyle bir muameleye layık değildir. Eminim ki bu olaylardan dolayı kulübümüze büyük ceza verilecektir" ifadelerini kullandı.

İspanya Spor Yüksek Konseyi Başkanı Miguel Cardenal ise "Olanlar çok ciddi şeylerdir ve gerekli en üst cevap verilecektir. İspanya'da stadyumlar taraftarların aileleriyle gidecekleri güvenli yerler olmaya devam edecektir" değerlendirmesini yaptı.

İspanyol basını, meşaleleri Benficalı taraftarların atmasına rağmen UEFA Disiplin Kurulu'nun hem Atletico Madrid hem de Benfica'ya ceza vereceğini öne sürdü.

Vicente Calderon Stadı'nda oynanan maçın 35. dakikasında Benfica'dan Gaitan'ın attığı beraberlik golünün ardından Portekizli taraftarlarının oturduğu tribünlerden sahaya ve Atletico Madrid taraftarlarına doğru 5 meşale atılmıştı. Meşalelerden biri aralarında 2 yaşındaki bir çocuğun da olduğu Atletico Madrid taraftarların oturduğu bölüme düşerken, yaklaşık 10 kişi hafif yanıklardan dolayı statta acil sağlık müdahalesi görmüştü.