ROMA

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda, 1-1'lik ilk maçın rövanşında deplasmanda İtalya'nın Lazio takımına konuk oldu.

Maçın ilk 45 dakikalık bölümünde her iki takımın da çabası gol için yeterli olmadı ve ilk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarı

Mücadelenin 59. dakikasında Parolo'nun attığı golle Lazio 1-0 öne geçti.

Ev sahibi takım, 61. dakikada Anderson'un golüyle skoru 2-0 yaptı.

Oyundan kopmayan sarı-kırmızılı takım 62. dakikada Yasin'in attığı golle farkı 1'e indirdi.

Lazio takımında oyuna 70. dakikada dahil olan Miroslav Klose 72. dakikada attığı golle skoru 3-1 yaptı.

Maçın kalan bölümünde başka gol olmadı ve ev sahibi takım sahadan 3-1 galip ayrılarak adını son 16 turuna yazdıran taraf oldu.

Denizli: İki farklı görüntü ortaya koyduk

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, Lazio karşısında iki farklı görüntü ortaya koyduklarını söyledi.

Denizli, "Hem çıkışta hem ön tarafta hatta defansta topları kaybettik. Oyunun bütün zorluğu oradaydı. İkincisi de golden sonra reaksiyonumuzu devam ettiremedik. Onun sıkıntısını yaşadık" dedi.

Takımdaki oyuncularının maçtan önce kendisinin söylediği fedakarlıkları yapıp yapmadığı sorusu karşısında Denizli, takımdaki her oyuncunun her zaman fedakarlık yapmak isteyeceğini ifade ederek, "Ancak bunu zaman zaman başaramayabilir, bugün de böyle bir durumla karşılaştık. İlk yarıdaki görüntünün ardından, 60. dakikadan sonra turu geçebilecek hamlelerle oyunun içinde olabileceğimizi düşündük ama tam tersiyle karşılaştık. 45 dakika pozisyon vermediğimiz rakip ikinci devre, hakikaten çok kolay diyebileceğimiz pozisyonlar üretti. İki tane farklı görüntü ortaya çıkınca bu tablo da kaçınılmaz oldu" diye konuştu.

"Hak ettiğimiz galibiyeti aldık"

Lazio’nun teknik direktörü Stefano Pioli, hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söyledi.

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanş mücadelesinde Galatasaray’ı 3-1 yenerek tur atlayan İtalyan takımının çalıştırıcısı, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, "Sonuçtan çok memnunum. Özellikle ilk yarıda bütün oyuncularım beklediğimiz gibi bir performans gösterdi. İkinci yarıda da aynı şekilde devam etmelerini istedim. Mükemmele yakın bir maçtı bizim için. Hak ederek kazandık" diye konuştu.

Lazio’nun son dönemde çok hafife alındığını ancak Galatasaray maçıyla bunların yersiz olduğunu gösterme fırsatı bulduklarını dile getiren Pioli, iyi bir oyun ortaya koyduklarını vurguladı.