TRABZON

Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arveladze, Galatasaray karşısında sonucun istedikleri gibi olmadığını ancak yollarına devam ettiklerini söyledi.

Arveladze, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, karşılaşma öncesi güzel bir maç beklediğini belirterek, "Güzel maç da oldu kesinlikle. Karşımızda ligin en kaliteli takımlarından biri vardı. Özel futbolculara sahip bir takımdı. İlk devre 2-3 güzel pozisyonumuz vardı ama bunları sonuçlandırmalıydık" dedi.

Gol atmanın bu tarz maçlarda çok önemli olduğunu vurgulayan Arveladze, şöyle devam etti:

"İlk yarıda olmadı. İkinci yarıya daha baskılı başladık. 15 dakika baskı kurduk, 2-3 net pozisyona girdik tekrar ama yine olmadı. Hiç beklenmeyen golü yedik bu arada. Golden sonra dağıldık. Son 10 dakika bize yakışmadı. Bazen yediğimiz gol takımı çok etkiliyor. Ama tabii ki futbol böyle. Bozulmadan devam etmemiz lazımdı son 10 dakika bile olsa. Sonuç istediğimiz gibi değil kesinlikle ama yola devam ediyoruz. Stadyum doluydu. Çok güzel bir ortam vardı. Bunu istiyordum. İnşallah beraber devam edeceğiz."

'Hakemden kesinlikle mutlu değilim'

Bir gazetecinin maçın hakemi Cüneyt Çakır'ın yönetimine ilişkin sorusu üzerine Arveladze, şu ifadeleri kullandı:

"Ne diyeyim, dünyanın en iyi hocalarından biri. Çok kolay sarı kart veriyor, bu tarafa vermiyor. Çok zeki. Fazla konuşmak da istemiyorum bu konuda ama el penaltı. Görmüyor, görmeyebilir, ne yapalım ama veriyor, vermiyor, kendisi biliyor ne zaman verecek, ne zaman vermeyecek diye. Hakemden kesinlikle mutlu değilim ama, tekrar söylüyorum, ne yapalım? Dünyanın en iyi hakemi budur işte."

Onur'un performansına ilişkin bir soru üzerine de Arveladze, "Onur bizim takımın kaptanı. Onur’un, defans, orta saha, santrfor gibi, yani her oyuncu gibi hata yapma veya yapmama kredisi var. Kimse akılsız oynamıyor bu futbolu. Onun için orada bir sıkıntı göremiyorum" diye konuştu.

Şota Arveladze, kaybedilen bir şey olmadığını ve seyirciden bu akşamki gibi destek beklediklerini sözlerine ekledi.