İZMİR -  Polonya'da düzenlenecek 2017 Avrupa Şampiyonası için elemelerde mücadele edecek A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın başantrenörü Emanuele Zanini, E Grubu'nu lider tamamlayıp şampiyonaya doğrudan katılım hakkını elde etmek istediklerini bildirdi.


Zanini, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk ayak maçları Manisa'nın Turgutlu ilçesinde oynanacak Avrupa Şampiyonası elemeleri için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürdüklerini söyledi.


Dünya Ligi'nde mücadele ettikten sonra Avrupa Şampiyonası elemeleri için hazırlıklarına başladıklarını kaydeden Zanini, şöyle konuştu:


"Bütün oyuncular iyi durumdalar. Hollanda'nın yanı sıra Avusturya ve Belarus'la mücadele edeceğiz. Dünya Ligi'nde de karşılaştığımız Hollanda'nın aynı takımla mücadele edeceğini düşünüyoruz ama kadrolarında değişiklikler olabilir. Elemelerdeki tüm maçlar, bütün setler Avrupa Şampiyonası'na katılabilmek için önemli. Tüm maçları en iyi skorlarla kazanmak istiyoruz. Turgutlu'daki maçların ardından Hollanda'da da 3 müsabakamız olacak. Eğer Dünya Ligi'nde olduğu gibi oynamayı sürdürürsek, Hollanda'daki maçlarda daha iddialı olabiliriz. Avrupa Şampiyonası elemelerinde grubu lider tamamlayıp, doğrudan şampiyonaya gitmeyi hedefliyoruz."



"İyi bir ortamımız var"


Zanini, kendisini başantrenörlük görevine getiren federasyona teşekkür ederek, şunları kaydetti:


"Bu göreve gelirken ülke voleybolunu ileriye taşımak için uzun dönemli ve çeşitli adımları olan belli bir planımız vardı. Geldiğimizde dünya sıralamasında 48'inciydik, şu anda 24'üncülüğe yükseldik. Bu gelişimde emeği geçen tüm federasyon çalışanlarına, tüm oyunculara teşekkür ediyorum. İyi bir ortamımız, alttan gelen genç oyuncularımız var. Herkes burada istekli bir şekilde çalışıyor. Voleybolun gelişimi için ciddi bir çaba gösteriyor.