KAYSERİ

Spor Toto Süper Lig 17. hafta açılış maçında Göztepe, Kayseri'de konuk olduğu MKE Ankaragücü'nü 3-0 mağlup etti.

"90 dakikanın ardından beni üzen tek şey skor"
Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Göztepe'ye 3-0 yenilen MKE Ankaragücü'nün teknik direktörü Bayram Bektaş, kendi hatalarından kaynaklanan gollerle mağlup olduklarını söyledi.

Bektaş, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, MKE Ankaragücü'nün başında ilk maçına çıktığını, yenilmelerine rağmen oyuncularının saha içinde verdikleri mücadeleden memnun olduğunu belirtti.

Biri cezalı, 6'sı sakat olmak üzere 7 oyuncusundan yoksun olarak maça çıktıklarını dile getiren Bektaş, şöyle konuştu:

"Genel anlamda oyuncularımın mücadelesinden memnunum. 90 dakikanın ardından beni üzen tek şey skor. Çünkü karşılaşmada 3-0'lık bir oyun yoktu. Rakibimiz sadece yakaladığı 3 pozisyonu neticelendirdi ki üç pozisyonun başlangıcı da bizim basit top kayıplarımız ve hücuma çıkarken kaptırdığımız toplardı. Devre arasına giriyoruz. Bu da bizim için çok iyi olacak. Tek düşüncem, bütün oyuncuların sağlıklı bir şekilde devre arasına katılması ve tekrar takımın toparlanması. Taraftarlarımızı üzdük ve 3-0'lık sonuç biraz ağır oldu ama onlara buraya kadar gelip bizi destekledikleri için teşekkür ediyorum."

"İkinci yarı takımım daha doğru oynadı"
Göztepe Teknik Direktörü Kemal Özdeş, son 5 haftada istediği sonuçları alamayan iki takımın mücadelesi olduğunu ve galibiyetin kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Oyuncularını 90 dakika boyunca verdikleri mücadeleden dolayı kutlayan Özdeş, "Maçın ilk 10 dakikalık bölümünde rakip yarı alana yerleşme ve topa sahip olma anlamında üretken değildik. İkinci yarı takımım daha doğru oynadı. Bunun karşılığını da 3 puan olarak aldık." ifadelerini kullandı.

İkinci yarının planlamasını yapmaya başlayacaklarını dile getiren Özdeş, "Oyuncularım kısa süreli dinlenecekler. Yarından sonra devre arası için planlama yapmaya başlayacağız. Göztepe, sezon sonunda üst sıraları hedefleyen mücadelesini verecek. Kupada da sonuna kadar gidecek. Bu kısa süreli değil, önümüzdeki 3 yılı kapsayacak bir yapılanma olacak. Bu galibiyeti de taraftarımıza armağan ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

İlk yarı
Müsabaka, Osmanlı Stadı'nın zeminindeki sorunun devam etmesi nedeniyle Kayseri'de oynandı.


  1. dakikada Faty'nin derinleme pasında ceza sahası içinde topla buluşan İlhan Parlak'ın sol çaprazdan şutunda, meşin yuvarlak auta gitti.

  2. dakikada sağ kanattan etkili gelişen MKE Ankaragücü atağında, El Kebir'in kaleye paralel gönderdiği topa hamle yapan Kubilay Kanatsızkuş'u geçen meşin yuvarlak, taca çıktı.




Her iki takımın da pozisyon üretmekte zorlandığı ve orta saha mücadelesi şeklinde geçen karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 tamamlandı.

İkinci yarı
50. dakikada Jerome, Göztepe'yi öne geçirdi. Castro'nun ara pasında sol kanatta topla buluşan Halil Akbunar'ın ortasında, ön direğe koşu yapan Jerome, şık bir vuruşunda meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-1.


  1. dakikada Mokhtar'ın soldan ortasına ceza sahası içerisinde iyi yükselen Kubilay Kanatsızkuş'un kafa vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Beto'nun kontrolünde auta gitti.


  • Halil Akbunar'ın soldan ortasına ön direkte Castro'nun yaptığı kafa vuruşunda, top az farkla auta çıktı.


  • dakikada Göztepe, farkı 2'ye çıkardı. Kendi yarı alanında topu kapan Halil Akbunar, rakiplerini çalımlayarak ceza sahasına kadar girip, pasını Poko'ya verdi. Bu oyuncunun soldan çizgiye inerek altı pas içerisine gönderdiği topla yeniden buluşan Halil Akbunar, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-2.


  • dakikada Göztepe skoru 3-0 yaptı. Castro'nun savunmanın arkasına gönderdiği şık pasta topla buluşan Gouffran, penaltı noktası üzerinden yaptığı vuruşla fileleri havalandırdı: 0-3.


  • dakikada Kenan Özer, rakiplerini çalımlayarak çizgiye indikten sonra pasını penaltı noktasında müsait durumdaki Kehinde'ye çıkardı. Havadan gelen topu göğsüyle önüne alan Kehide'nin yakın mesafeden vuruşunda, kaleci Beto meşin yuvarlağı kontrol etmeyi başardı.




  • Karşılaşma, Göztepe'nin 3-0 üstünlüğüyle sona erdi.