SİVAS - Taha Akgül Spor Salonu'nda düzenlenen törene Vali Salih Ayhan, il müdürleri, öğretmenler ile öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan şampiyonada öğrenciler çeşitli kategorilerde dereceye girmek için yarıştı.

Sivas'ta ilk kez böyle bir şampiyonanın düzenlendiğini belirten Vali Salih Ayhan, "Kongremizin 100'üncü yılını çok aktif bir şekilde, çok güzel bir şekilde kutluyoruz. Çünkü 100'üncü yıl bizim asil ruhun yüzyıllarca devam etmesi için önemlidir. Sivas önemli bir duraktı. 'Vatan bir bütündür bölünemez, manda ve himaye asla kabul edilemez' sloganıyla misakı milli sınırları içerisinde Türkiye'nin bir ve beraber olduğunu tüm dünyaya haykırdığı bir yerdir. 100 yıl sonra sporda, kültürde, sanatta, edebiyatta, tüm alanlarda gençlerimizde o ışığın sönmemesi için gayret ediyoruz. Türkiye'nin farklı illerinden 136 takım, 680 sporcuyla beraber Sivas'ta ilk kez bir curling şampiyonası yapılacak. Sivas sultan şehirdir. Buraya gelen misafirlere en güzel ev sahipliği yaparak buradan göndereceğiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından şampiyona Vali Salih Ayhan'ın başlama vuruşuyla start aldı. 2 gün sürecek şampiyonanın sonunda dereceye giren okullara ödül verilecek.