İSTANBUL

Bu sezon şu ana dek 11 resmi karşılaşmaya çıkan sarı-lacivertli takım, hem savunma kurgusu konusunda hem de yediği gol bakımından istikrarlı bir görüntü vermedi. Fenerbahçe'nin Portekizli teknik direktörü Vitor Pereira, 11 resmi maçta farklı savunma oyuncularını ilk 11'de sahaya sürdü. Pereira, bu karşılaşmalara başlarken 10 farklı oyuncuyu defansta denedi.

Portekizli teknik adam, 11 karşılaşmada da savunmada farklı isimlere görev verdi.

En istikrarlısı Volkan Demirel ve Şener Özbayraklı

Fenerbahçe'nin savunmasında en büyük istikrarı Volkan Demirel yakaladı.

Şu ana dek oynanan 11 resmi maçın 10'unda kalede yer alan tecrübeli file bekçisi, kalesinde 9 gol gördü. Volkan Demirel, takımının UEFA Avrupa Ligi'nde Molde ile yaptığı grup mücadelesinde yedek soyundu. Volkan'ın yedek olduğu bu maçta Brezilyalı Fabiano şans buldu.

Savunmada istikrarı yakalayan bir diğer isim Şener Özbayraklı oldu. Sezon başında Bursaspor'dan alınan Şener de Volkan gibi 10 karşılaşmada ilk 11'de forma giydi.

Ligdeki 6 maçta da savunmanın sağında görev alan sarı-lacivertli oyuncu, Avrupa'da ise sadece Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımıyla oynanan ilk maçta cezası nedeniyle kadroda kendisine yer bulamadı.

Kanatlarda görev yapan oyunculardan Caner Erkin 7 karşılaşmada ilk 11'de sahaya çıkarken, Hasan Ali Kaldırım ise 5 maçta şans buldu.

Mehmet Topal da savunmada oynadı

Portekizli teknik adam, eksik oyuncular nedeniyle savunmanın göbeğinde orta saha oyuncusu Mehmet Topal'ı da oynattı. Ba, Alves ve Kjaer'in sakatlığı nedeniyle Mehmet Topal, ligdeki Kasımpaşa maçında Kadlec ile birlikte görev aldı.

Kalesini de savunmakta zorlanmaya başladı

Savunmada oynayan oyuncular bakımından istikrar sağlayamayan Fenerbahçe, son maçlarda yediği gol bakımından da aynı sıkıntıya düştü.

Bu sezon ilk 8 resmi maçta 5 gol yiyen sarı-lacivertli takım, 0,6 ortalama tutturdu. Fenerbahçe, son 3 maçta ise bu ortalamanın yükselmesine engel olamadı. "Sarı Kanaryalar", geride kalan 3 maçta 7 gol yerken, gol yeme ortalaması da 2,3'e yükseldi.

Fenerbahçe, yediği gol ortalamasının yükseldiği son 3 haftada sadece bir kez kazanabildi. Bu 3 haftalık periyotta ligde Bursaspor'u 2-1 yenen sarı-lacivertli takım, UEFA Avrupa Ligi'nde Molde'ye 3-1 ve lig mücadelesinde Beşiktaş'a 3-2 mağlup oldu.