Suçluluk duygusu, insanın endişe, korku, mutsuzluk ve depresyona girmesine neden olur. Eğer kişide herkesten daha iyi olma hırsı varsa, suçluluk duygusu artar. O zaman kişi herkesten daha iyi olamayınca mutsuz olur, üzülür. 

Kimse mükemmel değildir. Mükemmel olma çabaları suçluluk duygusuna neden olur. Suçluluk psikolojisinde kişi, kendini “kötü insan” olarak damgalar. Kendini beceriksiz, yetersiz, değersiz görür ve yıpranır. Dünya Değişim Akademi’sinde bilimsel tekniklerle uygulanan “Suçluluk Duygusundan Özgürleşme  Sanatı Değişim  Programı” sayesinde kişinin kendine yönelttiği negatif duygular pozitife dönüşür. 

Değişim Teknikleri sayesinde suçluluğa neden olan durumların farkına varacak, hatalarınızı görecek, aynı hataları tekrar yapmayacaksınız. Böylece kendinizi kabul edecek ve affedeceksiniz. En güzel özgürleşme şekli budur. 

Kendinize aşırı sert ve acımasız olduğunuzda suçluluk duygusu filizlenmeye başlar. Hem kendinize hem de başkalarına sanki kötü şeyler yaptığınızın düşüncesi yerleşebilir. Böylece kendinizi affedemezsiniz. 

Kendinizi kötü hissettiğinizde affedemezsiniz. Bu affedemeyiş başkalarına yansır ve sanki başkalarının da sizi affedemeyeceğini düşünürsünüz. Kendinizi sürekli suçlama eğilimi, suçluluk psikolojisini tetikler  ve böylece zihinde takıntı oluşur. Kendinizi her zaman suçlu hissedersiniz, bu duygu kronik hale gelebilir. 

Bu kronik duygudan kurtulmak için Değişim Sanatını uygulamak en etkili ilaçtır. “Suçluluk Duygusundan Özgürleşme Sanatı Değişim Programı” sayesinde takıntılı düşünceler ortadan kalkacak, endişeler ve depresif halden huzurlu bir hale geçeceksiniz. 

Bir kişinin kendini sürekli suçlu hissetmesinin nedeni çocukluktan dayatılan iyi, kötü, doğru, yanlış gibi koşullanmalardır.  Çocuklukta özgüven sarsılırsa çocuk kendini ifade edemez ve başkalarının onayı olmadan hareket edemez. Böylece suçluluk duygusu başlar, bu da değersizlik kompleksine neden olur. Zihinde sürekli negatif düşünceler varsa kişi kendini affedemez. 

Hata yaptığınızda suçluluk duygusuna değil, bu hatanın sağladığı tecrübeye odaklanın. O zaman aynı hatayı tekrarlamazsınız. Değişim Teknikleri ile öz doğanızı keşfedeceksiniz. Ebedi, ölümsüz ruhi varlık olduğunuzu idrak ettiğinizde artık geçmiş sizi rahatsız etmez, sadece şu ana odaklanırsınız. Suçlama yerini kabullenmeye bırakır. Hem kendinizi hem de başkalarını affedersiniz. 

“ Suçluluk Duygusundan Özgürleşme Sanatı  Değişim Programı”  8 çalışmadan oluşuyor. Her çalışma kırkbeş dakika  sürüyor.  Her çalışmada teorik bilgilendirmeler ve pratik uygulamalar yapılıyor. Her çalışmada  suçluluk duygusu  ile ilgili aydınlatıcı bilgilere yer veriliyor. Pratik uygulamalar ise nefes, vücut çalıştırma teknikleri ve gevşeme tekniklerini kapsıyor. Her çalışmanın uygulanışı dinamik olup, teknikler ardı sıra gelen duruşlardan oluşuyor.   

Değişim Teknikleri Değişim Uzmanları rehberliğinde bilimsel, sistematik ve yöntemli şekilde  uygulanıyor. Beden hareketleri nefeslerle birlikte dinamik uygulandığında duygu ve  düşünceler yatışıyor. Geçmiş ve gelecekle ilgilenmiyorsunuz. Bu da anda ve şimdi kalmayı kolaylaştırıyor. Bedendeki uyuşukluk gidiyor. Böylece canlanıyorsunuz ve enerjiniz yükseliyor.

Şunu unutmayın ki, geçmişte yaşanılanları değiştiremezsiniz ama Değişim Teknikleri ile kendinizi değiştirerek  olayın etkilerini değiştirebilirsiniz. Siz değişince olumlu düşünmeye başlarsınız, negatif düşünceler ortadan kalkar. Suçluluk hissi kaybolur. 

Geçmişe takılıp suçluluk hissetmektense, şu andaki eylemlerinize odaklanırsınız. Yaşamanız gerekenleri ve tam da hak ettiğinizi  yaşarsınız. O yüzden suçluluk psikolojisi ile başa çıkmak için olanları olduğu gibi kabul edin ve rahatlayın.