Gelişmekte olan dünyamızın bu gelişim süreciyle birlikte beraberinde getirdiği bir takım sorunlar bulunmaktadır. Bu sorunların başında globalleşen dünyamızda ihtiyaçtan fazlası ürün üretimiyle beraber yeni pazarlar bulma isteğidir. Bu yeni pazarlar edinme süreci çokta rahat olmayan bir süreçtir. Genel olarak yeni pazar için farklı ülkelerle ticari faaliyetler yönetilmektedir. Yeri geldiğinde bu yeni pazar komşu ülke yeri geldiğinde de kilometrelerce ötedeki kıtada bir ülke olabilmektedir. Ticaret yapılan malum yabancı bir kültür olduğundan iki dil arasında ticari faaliyetlerin yürütülme aşamasında iletişimi sağlaması için çeviri ve tercüme hizmetlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Ülkemizin ticari açıdan en kritik limanlarından biride Sakarya ilimizde bulunmaktadır.

Sakarya konum itibariyle ülkemizin metropolü olan İstanbul’a yakınlığı ve ülkemizin çoğu sanayi fabrikasını da yapısında bulundurmaktadır. Otomobil sektörünün dünya çapında devlerinden biri olma konumunda olan Toyotanın Sakarya da fabrikası bulunmaktadır. Sakarya ülkemizin adeta fabrikası konumundadır. Şehir de bir çok sanayi dalında fabrikalar bulunmakta ve bu fabrikalar gerçekleştirdiği ihracatla ülkemiz açısından çok büyük bir misyon üstlenmiş bulunmaktadır. Bu milli yatırımcılarımız ile yabancı yatırımcılara arasında iletişimi sağlaması için çeviri tercüme faaliyetlerinden anlayan kişilerin olması önemlidir. Bu konuda faaliyet yürüten Sakarya çeviri bürosu ile yeminli tercüme hizmeti yapısında barındırdığı uzman ekibi sayesinde şehirde ticari faaliyet yürüten bir çok yabancı yatırımcıya destek olmaktadır. İki dil arasında gerçekleştirilen çeviri işlemini aslına uygun bir biçimde gerçekleştirerek firmaların verimliliğini arttırmaktadır.

Uluslararası ticarette iletişimin payı göz ardı edilemez. Uzman kişiler tarafından yeminli tercüme faaliyeti yürütülerek yapılan çevirinin güvenilirliği arttırılmıştır. Sakarya çeviri ofisi tarafından yürütülen faaliyetlerin sonucu olarak ülkemiz ekonomisi de kalkınmaktadır. Çeviri işlemlerini internet ortamı üzerinden daha hızlı bir şekilde gerçekleştirmek isteyen firmalara yardımcı olmakta olan portallarda mevcuttur. Protranslate.net internet adresinden yürütebileceğiniz çalışmayla dökümanlarımız uzman kişiler tarafından istenilen dile aslına uygun bir şekilde çevrilecektir. Bu işi internet üzerinden yaparak zamandan tasarruf edip işlerini daha da rahatlatabilme imkanı sunulmaktadır. Her geçen gün ülkeler ve firmalar açısından değeri artmakta olan ihracatta yabancı dile çeviri işinde uzman bir ekip tarafından yardım alınması çok önemlidir. İmzalanan sözleşmeler hukuki bir nitelik taşıdıklarından mütevellit bugün aslına uygun olmayan çevirilerin sonuçları ilerde çok ağır olabilmektedir.
Editör: TE Bilisim