21. Tabii ki her isyanın bastırılmasında istenmeyen nahoş hadiseler olur. Bunlar sistematik değildir, bireysel hatalardır, kesinlikle ve kesinlikle İslamcıların Kürtçülerin anlattıkları boyutta değildir. Bu konuda anlatılanların hemen hemen hepsi yalan ya da uydurmadır.

22. Sabiha Gökçen'in uçakla mağara ağızlarını bombalayarak mağaraya sığınan binlerce sivili öldürdüğü yalan ve iftirası sistematik bir şekilde işleniyor. Profesyonelce hazırlanmış uydurma hikâyeler kulaktan kulağa şehir efsanesi gibi anlatılıyor. Maalesef bir kesimde buna inanıyor.

23. Bir Allah'ın kulu da çıkıp bu her şeyden önce Teknik olarak imkânsız diyemiyor. 1938'de, uçaklardan Lazer işaretleme yöntemi mi vardı? 1938'de uçaktan mağara ağızlarını bombalamak herşeyden önce teknik açıdan mümkün değildi. Öyle bir teknoloji dünyada yoktu.

24. Sabiha Gökçen Türk ordusunda görevli bir savaş pilotudur. Türk ordusu kendisine karşı başlatılan silahlı ve kanlı ayaklanmaya karşı doğal olarak uçaklarını da kullanmıştır. Bundan doğal bir şey yoktur. Bunu bir katliam gibi anlatmak ihanetten başka bir şey değildir.

25. Milli mücadelenin başından yani 1919'dan 1938'e kadar kesintisiz bir ayaklanma dönemi vardır. Bağımsız bir kürdistan kurmak isteyen kürtçü örgütler bu dönemde onlarca silahlı İsyan başlatmıştır. Hükümet ilk etapta bunları barışçıl yollarla çözmeyi denemiştir.

26. Hükümet sorunun çözülme dini aksine daha derinleştiğini silahlı insanların artarak derinleştiğini görünce ister istemez silahlı isyanları Ordu üzerinden bastırma yoluna gitmiştir. Bunda da başarılı olmuştur. 2 harekâttan oluşan Dersim meselesi budur.

27. Şeyh Sait ve Ağrı isyanında olduğu gibi Dersim isyanlarında da İngiltere’nin parmağını görmek mümkündür. Seyit Rıza Dersim Generali imzasıyla İngiltere Dışişleri Bakanlığına Mektup Yazar. 7/24 Atatürk'ü eleştirenler nedense bu ve buna benzer mektupları görmezden gelirler.

28. 1919'dan 1938'e kadar 20'ye yakın İsyan var. Söz konusu dönem kesintisiz İsyan dönemidir. Neredeyse her sene bir isyan çıkmıştır. Böyle bir tehlike karşısında siz devletin ne yapmasını beklersiniz? Çiçek böcek edebiyatı yapmasını mı yoksa isyanları bastırmasının beklersiniz?

29. Mustafa Kemal Paşa  ve İsmet İnönü  silahlı isyanları silahla bastırmışlardır. Daha sonra da yeni isyanların olmasını engellemek için orta ve uzun vadeli bölgeye yönelik programlar geliştirmişlerdir. Bunda da hayli başarılı olmuşlardır. 1938'de gelindiğinde sorun çözülür.

30. Benden hiç kimse Türk devletinin bekasına kasteden silahlı isyanlara karşı gereken cevabı veren Atatürk’ü eleştirme mi beklemesin. Dersim ve diğer silahlı isyanlara karşı Atatürk'ün aldığı tedbirleri destekliyorum. Desteklemenin de ötesinde hayranlık duyuyorum. Hadi linç edin! (Alıntıdır)