Taksim saldırısının ardından İçişleri bakanımız sayın Soylu bir açıklama yapmış ve “Amerika’nın taziyesini kabul etmiyoruz” demişti. 

Bir önce ki yazımızda aslında biraz bu detaydan bahsederek önemli bir bilgi aktarmıştık. 

İstihbari bir bilgiyi sizinle paylaşmış ve Taksim bombacısı kadının PKK / PYD kamplarında Amerikalı subaylar tarafından bizzat eğitilen grubun içinde yer aldığının altını çizmiştik. 

Bizi haklı çıkaran bir gelişme yaşandı. 

ABD’li bir subay olan Jeff Dennis deşifre oldu! 

Biz de bir önce ki yazımızda üç subayın isimlerinin Türkiye’nin elinde olduğunu, Sayın Soylu’nun bunu bildiğini ve bu yüzden “Amerika’nın taziyesini kabul etmiyoruz” açıklaması yaptığını hatta Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise ABD Başkanı Biden’a bu subayların ve faaliyetlerinin de kanıtlarıyla deşifre edildiği bir dosya teslim ettiğini dile getirmiştik. 

Söylediğimiz gibi ABD’li subay Jeff Dennis deşifre oldu aslında ama bunu da gizleme gereği duymadılar çünkü deşifre olduklarının onlarda farkındalar. 

Jeff Dennis Türkiye’de bu eylemler gerçekleştirildiği bir dönemde sözde PKK / PYD’nin teröristlerinin eğitim mezuniyet törenine katıldı ve birde konuşma yaptı. 

Peki, yetkili bir kimse neden ve ne için konuşma yapan organizasyonda? 

Onun emrinin altında o eğitim tamamlandığı için tabi ki! 

İşte bay Jeff Dennis’de PKK/PYD teröristlerine Suriye’de “Özel Kuvvetler Komutanı” olarak eğitim vermiş ve bu mezuniyet töreninde kendi yetiştirdiği öğrencilere konuşma yapmıştı. 

Üstelik “başarınız ile gurur duyuyoruz” diyerek! 

Hani başarı ey utanmaz adam?

Sizin “Yetiştirdik” dediğiniz o teröristlerin Ecrin gibi minicik yavrulara kıydığı şeyi başarı olarak mı tanımlıyorsunuz? 

Aslında sadece bu terörist sevici bay subay değil, ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) yetkilileri de etkisiz hale getirilen PKK/YPG teröristleri için de taziye mesajı yayınlamış ve “kritik savaşçılar” diyerek baş sağlığı dilemişlerdi. 

Üstelik bunu ABD’nin Merkez Komutanlığı olan Centcom’un resmi twitter hesabından yaptılar ve bu teröristlere “kritik savaşçı” ünvanını layık gördüler. 

Sizce de artık Amerika ile müttefik oluşumuz olgusunu gözden geçirmenin zamanı gelmedi mi ?