Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel… Vizyon sahibi bir adam ve ülkeye emekleri şüphesiz büyük! Ancak en büyük emeklerinden bir tanesi Türk mühendislerin yolunu açarak inanılmaz ama sadece üç ay gibi kısa bir sürede tasarlanıp üretilmesi başarılan zamanına göre “muhteşem” sayılabilecek bir otomobilin “Devrim” olarak isimlendirilip üretilmesi. 

Heyecan yüreklerde durmuyor taşıyordu elbette ki o gün, TBMM önüne iki tane Devrim otomobili getirilmişti ve büyük bir heyecanla bekleyen kalabalığın önünde test sürüşü yapılacaktı. Gururlu bir şekilde ilk test sürüşünü yapmak için bekleyen dönemin Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel’e yine Mühendislerden biri olan ve projede söz sahibi olan Rıfat Serdaroğlu eşlik edecekti. 

Ve nihayet otomobil önlerinde durdu, Rıfat Serdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Gürsel ön koltuklara oturdular ve araç çalıştırıldı. 

İşte bu! Olmuştu! Çalışıyordu.. 

Araç ilerlemeye başlamıştı herkes büyük bir heyecan ve coşku ile izlemeye devam ediyordu ve maalesef sonu güzel bitmedi!

Daha yüz metre gitmeden araç aniden durdu ve yeniden çalıştırmak isteselerde başarılı olamadılar. Hemen kontrol edildi bu sırada Cumhurbaşkanı Gürsel şaşkınlık içinde “ne oldu?” diye sordu. Rıfat Serdaroğlu ise mahcup ve çaresizlik içinde o meşhur cevabı verdi “Paşam benzin bitti” dedi. 

Şimdi o kadar garip bir hal ki, gövde gösterisine çıkan Devrim’in Cumhurbaşkanının bindiği araçta benzin bitmişti. Buraya kadar her şey tamam! Ama diğer devrim otomobili? 

Hani iki tane getirilmişti ya ona ne oldu? 

Diğeri Cumhurbaşkanını bekliyordu hemen ona geçildi resmi törenle Anıtkabir’e yine devrim otomobili ile gidildi daha sonra bayram kutlamaları için Ankara Hipodrom’a geçildi daha sonra yine TBBM’ye gelindiği de söylenenler arasında. 

Yetmiyor bu devrimler aylarca yollarda test sürüşlerine devam ediyor! 

Ama bizim aklımıza sokulan ve bilinçaltımızda kalması sağlanan neydi? 

“Devrim otomobili başarısız oldu, yüz metre gitmeden benzini bitti!”

Ama maalesef gerçek böyle değildi. 

Ve 60 yıl sonra… 

Türkiye yeniden bir otomobil üretme macerasına girişti! 

Ancak bu sefer Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk test sürüşünü yaparak banttan indirdiği aracın benzini veya elektriği bitmedi! 

Parçaları yabancı menşeili olabilir bunu tekrar tartışmaya gerek yok çünkü ünlü pek çok kullanıma sunulan şeylerin de menşei başka yerler olabiliyor. Gelişen dünyanın bu olmazsa olmazı desek sanırım haksız sayılmayız. 

Ancak Togg Dünya piyasasına çıktığında bir “Türk Aracı” olarak çıkacaktır. 

O nedenle 60 yıl önce Devrim kimin zoruna gittiyse “Türkler yapamaz” diyen kim varsa, bugün de onların torunları aynı şeyi söylüyor. 

O nedenle inşaAllah bu proje başarıya ulaşacaktır. 

TOGG’unuza gitmesin ağalar!