Ne güzel şeydir yardımlaşmak. Alan elden çok veren elin mutlu olduğu bir olgu.

Dünyaya birbirimiz için geldiğimizi düşünmek ne kadar doğru. İnsanları, insanlığı ve dünyayı yalnızca yapılan iyilikler kurtarabilir.

Vicdani yükümlülüklerimizin olduğu unutulmamalıdır. Topluma karşı sorumluluklarımız var elbet.

Kelebek etkisini herkes biliyordur. Bulaşıcı olmalı yardımlaşmak da. Sadece dini bir vecize olmamalı. Kimin, ne zaman ihtiyacı olursa uzanmalı yardım eli.

Bir insanın mutluluğuna şahit olmaktan başka ruhu doyuran başka bir şey düşünemiyor insan. İnsanların gözlerindeki parıltıyı görmek ne güzel duygudur.

Aslında insanoğlunun ihtiyaçları bellidir. Fazlasından feragat etmek de elindedir.

İnsan sahip olduklarını kendi ihtiyaçlarını giderdikten sonra paylaşmalı. Bununla birlikte ihtiyaç listesine de bir göz atmalı.

İnsanoğluyuz tabi ki isteklerimizin, arzularımızın sınırı yok. İlerlemek için de her zaman daha iyisine, daha fazlasına meylimiz olması çok normal. Yoksa yerimizde saymak kaçınılmaz olurdu.

Kimi sadece karnını doyurabilmeyi dilerken kimi de elindekinin daha iyisini diliyor işte. Dünyadan adalet beklemek gibi bir gafletimizin olmaması gerek artık. Böyle bir şeyin olası olmadığını öğrendik.  

Ondandır ki adaleti herkes kendisi bir parça sağlamalı. Herkes birer tuğla koymalı, adaletin köprüsünü tamamlamalı. Bu da yalnızca yardımlaşarak olabilir. Elinde olmayana istediğini uzatmak kadar doğal bir şey yok sanırım.

İnsanoğlu bu; şaşar beşer ama iyilik yolundan da ayrılmaması gerekli. Zor zamanlar herkes için olası. En azından; “Ya ben olsaydım.” diye düşünmek lazım belki de.

Bir yardım elinin değerini yalnızca müşkül olan anlar. Belki de ufak bir dokunuş kişilerin hayatını değiştirebilir. Kim bilir!

Hiç kimse bir başkasına muhtaç olmak istemez. Bunun asıl nedeni de yardım elinin gelip gelmeyeceğini bilmemesinde ve zor bir durum içinde olma korkusundandır.

Dünyanın kendi içinde bir dengesi ve düzeni var elbet. Zerre kadar da bir şeyler değiştirebiliyorsak, ne mutlu bize!

Hangi insan için hangi yardımın ne kadar değerli olduğunu   bilemeyebiliriz. Bazen o kadar küçük şeyler bile ne kadar değerli oluyor insanlar için.

O yüzden yardım eli olmak lazım yetebildiğimiz kadar. Mutlu edelim, mutlu olalım.