ERZURUM

Erzurum'da akşam başlayan ve aralıksız devam eden kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi.

Yoğun kar ve tipi dolayısıyla sürücülerin trafikte ilerlemekte güçlük çektiği Erzurum'da, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler kar küreme ve tuzlama çalışması yapıyor.

Beyaz örtüyle kaplanan şehirdeki tarihi yapılarda da güzel görüntüler oluştu. Kar yağışının keyfini yaşamak için dışarı çıkan vatandaşlardan bazıları kartopu oynadı, kimileri ise halay çekti.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Tuncay Atasever, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Doğu Anadolu Bölgesi için kar yağışı uyarısında bulunduğunu hatırlattı.

Meteorolojik uyarı doğrultusunda karla mücadele ekiplerini dün gündüz hazır beklettiklerini belirten Atasever, "Akşam saatlerinde kar yağışının etkili olmasıyla ekiplerimiz, kent merkezinde karla mücadele çalışmasına başladı. Araçlarımız tuzlama ve kar küreme çalışması yürütüyor. 7/24 esasıyla çalışıyoruz. Ekiplerimiz gece boyunca çalışarak kar temizliği yapacak. Vatandaşlarımız sabah işlerine giderken bir mağduriyet yaşamayacak." diye konuştu.
Editör: TE Bilisim