KUDÜS

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Sünni ve Şii İslam'ın" kendilerinin düşmanı olduğunu söyledi.

İsrail gizli istihbarat servisi Mossad'ın 65'inci kuruluş yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen etkinlikte konuşan Netanyahu, "Mossad bizim için yeri doldurulamaz hayati bir öneme sahiptir. İsrail'in bölgesel ve küresel güç inşa etmesi yönündeki kabiliyetinde merkezi bir yeri vardır. Sonuç olarak Mossad İsrail'in varlığının garantisidir" ifadelerini kullandı.

Ortadoğu'daki temel sorunları çözmelerinin mümkün olmadığını belirten Netanyahu, şunları kaydetti:

"Bugün bizim düşmanımız iki yönlü; birincisi İran ve vekilleri tarafından yönetilen Şii İslam. İkincisi ise şimdilik DAEŞ tarafından yönetilen Sünni İslam. Bu ikisi birbiriyle savaşıyor ama üzerinde anlaşılan bir şey var o da bizim İslam dünyasında yerimizin olmadığı. Bunu böyle görüyorlar."

Dünyada meydana gelen değişimlere dikkat çeken Netanyahu, İsrail'in bu değişimle yüzleşebilmesi için "sadece bölgesel bir güç olmasının yetmeyeceğini, bazı alanlarda küresel bir güç olmak zorunda olduğunu" vurguladı.

"Artık yeni bir durumla karşı karşıyayız" ifadesini kullanan Netanyahu, bunlardan en önemlisinin "siber teknoloji olduğunu ve İsrail'in kesin olarak bir siber güç sayılabileceğini" kaydetti.

Resmi olarak 18 Eylül 1947'de kurulan ve merkezi İsrail'in başkenti Tel Aviv kentinde bulunan Mossad, dış istihbarat konularında görev yapıyor.

Muhabir: Turgut Alp Boyraz

KAYNAK:A.A.
Editör: TE Bilisim