MANİSA

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu himayesinde gerçekleştirilen Soma Dayanışma Projesi'nin kapanış toplantısı, Soma Belediyesinde yapıldı. Toplantıda konuşan Davutoğlu, Gaziler Günü'nü kutlayarak, şehitlere rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Toplantıda sadece Başbakan eşi olarak konuşma yapmak için bulunmadığını söyleyen Davutoğlu, Türkiye'deki her duyarlı, gönülden düşünen insan gibi Soma'daki maden faciasının ardından "bu durumda ne yapabilirim" diye düşündüğünü ve sosyal destek projesi için ilk adımların atıldığını anlattı.

Çok değerli ve yüreği mert kadınların bir araya gelerek doğudan batıya bir sinerji oluşturmayı hedeflediklerini vurgulayan Davutoğlu, Soma Dayanışma Projesi'ni tek başına yapmadığını, hayallerini çok sevdiği insanların hayata geçirdiğini söyledi.

Proje kapsamında 7 şehirden sivil toplum kuruluşlarının aileler ile eşleştirildiğini ve güzel sonuçlar ortaya çıktığını dile getiren Davutoğlu, "Bu bir dost buluşması olarak zihinlere kazındı. Sürdürülen çalışmalardan birçok insan istifade etti. Bu dostluk, çok büyük emekler karşılığında oldu" diye konuştu.

Devlet ve sivil toplum kuruluşlarının güzel bir ortak çalışma ortaya koyduklarını aktaran Davutoğlu, bu projenin diğer ortak projelere de örnek olabileceğine işaret etti.

"Acılar paylaşılarak azalır"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, şehitlere rahmet, ailelerine başsağlığı dileyerek başladığı konuşmasında, Gaziler Günü dolayısıyla gazilere de minnetlerini iletti.

Ateşin düştüğü yeri yaktığını, acıların ise ancak paylaşarak azaldığını söyleyen Gürcan, projeye katkı veren tüm kuruluşlara teşekkür etti.

Türkiye'de 2011 yılında Aile ve Sosyal Destek Projesi'nin uygulamaya geçtiğini, proje çerçevesinde kurumların hizmeti ihtiyaç sahiplerinin ayağına götürülmesinin amaçlandığını söyleyen Gürcan, şöyle devam etti:

"Asıl başarı onlar talep etmeden, onların derdini gözlemleyerek ve yorum yapmadan, akıl vermeden mahallelere gidip çözüm üretmekti. İnsana ancak insan dokunuyor, para dokunmuyor. İnsana insanca dokunacak modellere ihtiyaçlarımız var. Olması gereken bu. Fon, kaynak da yok. Sadece gönüllü bir koordinasyon ve bu koordinasyonun sadece yol parasını, iaşesini sağlayan bir sistem. Çok şey gerekmiyor, sadece iyi bir bir organizasyon, iyi bir model ortaya koymak gerekiyor."

Soma Dayanışma Projesi

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu himayesinde geçen yıl ağustos ayında başlatılan ve maden faciasında hayatını kaybedenlerin ailelerine destek verilmesi amaçlanan proje kapsamında, yardım amaçlı sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile madenci aileleri bir araya getirildi.

Ailelere bir yıl süreyle yerinde ve uzaktan sosyal, hukuki, psikolojik destek sağlandı.

Kadın Sağlıkçılar Eğitim ve Dayanışma Vakfı (KASAV), Yeryüzü Doktorları ve İyilikder'in koordinasyonunda sürdürülen sosyal destek projesinde 7 farklı ilden 26 sivil toplum kuruluşu ve 110 gönüllü uygulayıcı olarak görev aldı.
Editör: TE Bilisim