DÜZCE

Düzce ve 7 ilçesinde, Türkiye Motosiklet Federasyonu, Valilik, belediyeler ve ilçe kaymakamlıklarının iş birliğiyle organize edilen Yakın Karadeniz Baja Rallisi'nin ilk etabı tamamlandı.

R1, R2, R3 ve R4 kategorilerinde mücadele eden 62 sporcu, Kaynaşlı Motor Sporları Merkezi'nden başladıkları yarışlarda Yığılca ilçesine ulaşarak orman etabına katıldı.

Sporcular, daha sonra Akçakoca ilçesinde deniz kenarındaki 900 metrelik parkurda seyirci etabını geçti.

Akçakoca'daki kamp alanında konaklayan sporcular, yarın Akçakoca-Çilimli-Cumayeri etabında ter dökecek.

Ralli, 25 Eylül Pazar günü Topuk Yaylası'ndaki ana ödül töreni ile sona erecek.

"Çok güzel bir parkur"
baja
Çuhallı Plajı'ndaki gün sonu seyirci etabını izleyen Türkiye Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok güzel bir parkuru daha geride bıraktıklarını söyledi.

Baja Rallisi'nin Türkiye'de ilk kez düzenlendiğini belirten Özdemir, şöyle konuştu:

"Karadeniz Bölgesi ve Düzce, gayet güzel bir coğrafyaya sahip. Doğanın güzelliği ve coğrafyanın hayranlığı ile bir güzel yarışı tamamlamanın keyfini yaşıyoruz. İlk günkü 159 kilometrelik etabımızda motokros ve ekstrem test etaplarından oluşan kategoride yarışmacılarımız mücadele gösterdi. Burada da gece yarışını yaptık. 4 gün sürecek yarışta, arkadaşlarımızın nasıl start alacağını da bu gecenin sonunda göreceğiz."

Akçakoca Kaymakamı Mehmet Özer de gazetecilere yaptığı açıklamada, sporcuların Karadeniz'in kenarında görsel bir şölen sunduğunu dile getirdi.

Özer, yarışların Akçakoca bölümünde çok güzel yerler bulunduğunu anlatarak, "Sporcularımız, doğa ile barışık, çok güzel bir Akçakoca etabı geçti. Biz daha önce etabı gezmiştik. Umarım sporcularımız da bu etabı beğenmişlerdir." dedi.