Bir zamanlar elinizde olanın sonradan kaybı yoksunluklarla sınanmanıza neden olur. 

Her zaman alışkanlıklarınızı devam ettirmek istersiniz ama elinizde olmayan nedenlerden dolayı bu alışkanlıkları gerçekleştiremezseniz. O halde yoksunluk krizine hoş geldiniz, diyelim. 

Her zaman aynı düzende yol almak isteseniz de hayat bazen size farklı senaryolar hazırlar. Aynı düzende ilerleyememek de sizi yoksun kılar bir yerde. 

Genellikle uğraşlarımızdan bahsediyor olsak da alıştığımız insanın yokluğu, kullandığımız eşyaların olmaması da sizi yoksunlukla sınanmanıza neden olabilir.

Kendinizi değişen durum ve koşullara adapte edememeniz de yaşadığınız yoksunluktan ileri gelmekte. 

Bir zamanlar sizin olan veya sizle olan bir şeyin ani kaybıdır sizi eksik hissettiren. Kısaca yoksunluk hangi konuda olursa olsun bir konuda eksik hissetmenizden kaynaklanır. 

Zordur yoksunluk krizleriyle baş etmek. Dahası daha fazla enerji harcamanız demektir. 

Özellikle de her konuda her şey tam olsun diyenlerdenseniz yoksunlukla sınanmak beraberinde tarifsiz bir acıyı da beraberinde getirecektir. 

Peki bunu yaşamamak için ne kadar çaba harcadınız? Diğer yandan elinizde olan veya olmayan şeylerin yoksunluğu için kendinizi ne kadar hazırladınız, diye sormak da yerinde olabilir. 

Hayat her zaman bir bilmece ve ne zaman alt üst olacağını bilmediğimiz bir sır. Bazen direk size de bağlı değildir ters gitmesi. 

Kendiniz şartladıysanız her zaman aynı şekilde yol alacağınıza bir şeylerin eksilmesinde de yoksunluk yaşayacağınız aşikardır. 

Halbuki insan olarak değişime direnmemek veya kabullenmek zor olmasa da bir şeylere fazla değer verdiğimiz zaman zorlaşmaktadır yokluğunu kabul etmek. 

Bir yerde adaptasyon güçlüğü çekmektir yoksunluk. Yeni duruma alışmanız için belli şartların olgunlaşması gerekir. 

Yoksunlukla sınanmak başlı başına bir meseledir kısaca. 

Yoksunluk krizi çekmemek için kendinize her zaman hatırlatmanız gereken bir şey var: Bugün olan yarın olmayabilir, bugün yapabildiğimi yarın yapamayabilirim gibi... 

Hayatın ne getireceğini bilmediğimiz için her koşul ve duruma hazırlıklı olmak yoksunluk çekmemeniz veya yoksunluk çektiğinizde bunu en hafif zararla atlatmanıza yardımcı olacaktır.