Kuantum fizik ve mekaniği düşünce tarzı ve kuantum fiziğinin bu düşünce tarzı ile münasebetini ele aldığım önceki makalelerimde, çeşitli kaynak

Kuantum fizik ve mekaniği düşünce tarzı ve kuantum fiziğinin bu düşünce tarzı ile münasebetini ele aldığım önceki makalelerimde, çeşitli kaynaklardan elde ettiğim bilgileri sizinle paylaştım. İşte yıllar önce Türkiye Gazetesi köşe yazarı, rahmetli Ömer Öztürkmen Bey yazılarında, ülkemizin bu konuda 70 yıl geri bırakıldığını ifade etmişti. Ben de Ömer Bey’in eksikliğini duyduğu bu konuyu araştırdım ve batılı bilim adamlarının ulaştıkları sonuçların, zaten bizim kültürümüzde mevcut olan hususlar olduğunu ortaya koydum. Batı dünyasının daha yeni fark ettikleri değerler ve ilmi sonuçlar zaten bizlerce bilinen ve uygulanan hususlardır.
Bu makalemde biz Müslümanların, kuantum fizik ve mekaniğinin sosyal konulara uyarlaması olan kuantum düşünce tekniğinden nasıl istifade edebileceğimizi arz edeceğim. Okuduğunuzda Kuantum düşünce tekniği ile düşünmenin bir yenilik değil, büyüklerimiz tarafından 1400 yıldır İslam âleminde bilinen prensipler ve yaşam tarzı olduğunu göreceksiniz.
KUANTUM FİZİĞİ DÜŞÜNCE TARZINA UYGUN OLARAK HAYATA BAKIŞIM VE MİSYONUM
Dr. Stephen Covey’in Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı kitabını okuduktan sonra hazırladığım şahsi misyonumu kuantum fiziği anlayışı ile güncelledim, aşağıda arz ediyorum.
1. Manevi değerlerimden asla taviz vermeyeceğim. Allahü Teâlâ’ya kulluk etmek ve onu tanımak için yaratıldık. Niçin yaratıldığımı unutmayacağım.
2. Bütün mahlûkata müşfik ve merhametli olacağım. İnsanları sevip yaratılanı, yaratandan ötürü hoş göreceğim.
3. İnsanlarla olan münasebetlerimde güler yüzü ve tatlı dili ile pozitif enerji yayan, neşeli ve hareketli, sevilen ve aranılan bir insan olmaya çalışacağım.
4. İnsanlardan gelen sıkıntılara sabredip müsamahakâr olacağım. Hiç kızmayacağım. Hiç tenkit etmeyeceğim.
5. “Kişi noksanını bilmek kadar irfan olmaz.” atasözü gereğince daha öğreneceğim pek çok şey olduğunun idraki ile etki ve ilgi alanıma giren her şeyi ve bu konuda çıkan her yeni bilgiyi öğrenmeye gayret edeceğim. Öğrendiklerimi de ailemle ve arkadaşlarımla paylaşmaya çalışacağım.
6. Herkese iyilik yapmaya çalışacağım. İyilik yapanlarda mutluluk hormonu salgılanır. Batılı bilim adamları iyilik yapanların psikolojik rahatsızlıklara yakalanmadıklarını tespit etmişlerdir.
7. Her davranışımla insanlara iyi örnek olmaya çalışacağım.
8. İnsanların bana nasıl davranmalarını istiyorsam, önce ben onlara öyle davranacağım. İnsanlara iyi davranıp onlardan da bana iyi davranmalarımı bekleyeceğim. Bu düşünce devamlı hafızamda olacak (Kuantum fizik kuralı).
9. Münasebette bulunduğum insanların haklarının bana geçmemesine çok dikkat edeceğim.
10. Kimsenin kalbini kırmamaya çalışacağım. Zira bir müminin kalbini kırmak, Kâbe’yi yetmiş defa yıkmaktan daha büyük günahtır.
11. Muhatap olacağım kötü sözlere aldırmamaya ve üzülmemeye çalışırken övülmeye de pirim vermeyeceğim. Zira kusurlarımı benden iyi kimse bilemez.
12. Hayatta, hep yönlendirilen değil gerektiğinde alternatif fikir üreten ve gündemi tayin eden olmaya çalışacağım. Ben de tekliflere açık olacağım.
13. Başkalarının kusurlarını görmeyeceğim, kendi kusurlarımı görüp düzeltmeye çalışacağım.
14. Olayları tarafsız bir gözle değerlendirip kıstas olarak sahip olduğum manevi değerleri kullanacağım.
15. Olduğum gibi görünüp göründüğüm gibi olacağım.
16. İyiliği, yardımlaşmayı ve tevazuu elden bırakmamaya çalışacağım.
17. Her başarılı veya başarısız olayda asıl sebebin bizzat kendim olduğumu unutmayıp kimsede suç aramayacağım. Sebeplere yapışma ve doğru karar verme açısından hemen müteakip işlerde başarıya odaklanacağım. Yoksa her işi yaratan Allahü Teâlâ’dır.
18. Söz söylemekte acele etmeyeceğim. Önce dinleyeceğim, sonra dokuz ölçüp bir biçecek ve az ve öz söyleyeceğim.
19. Allahü Tealâ herkesin kalbindekini bilir, dilerse diğer kullarının da bilmesini sağlar (Kuantum fizik kuralı). “Kalpten kalbe yol vardır.” denilmiştir. Her neyi devamlı düşünür istersek, gün gelir Allahü Teâlâ onu yaratır. Ama yeter ki biz uyanık olup önümüze çıkan fırsatları değerlendirelim. Allahü Teâlâ dilerse, bazı kullarına sebepsiz de verir. Bu onun takdir ve ihsanıdır. Amma bizden sebeplere yapışmamızı ister, çünkü adet-i ilahiyesi böyledir. Bizler sebepler âleminde yaşıyoruz. Meselâ tıp fakültesini bitirmeden tabip olunamaz. Onun için kendime ve insanlara faydalı olacak her şeyi önce hayalimde canlandıracak ve sonra devamlı Rabbimden isteyeceğim (Kuantum fizik kuralı). Bu isteğimi Allahü Teâlâ, isteklerim konusunda bana yardımcı olabilecek kullarının kalplerine ilham eder, içlerinde bana yardım etme isteği uyanır ve onlar da bana yardım ederler. Ben de isteklerime kavuşmuş olurum. Beynimizden çıkan düşünce dalgaları, Allahü Teâlâ’nın ilim sıfatının sınırları içerisinde, diğer insanların beyinlerine, mesafe mefhumu olmaksızın ulaşır. (Kuantum fiziği, fotonlarla insan düşüncesi arasındaki münasebeti incelemiş, tıpkı ruh gibi fotonların yani elektron ve protonlardan daha küçük parçacıkların da farklı zaman ve mekânlarda bulunabilme özellikleri olduğunu ortaya çıkarmıştır.)
20. İsteklerime kavuşacağım konusunda daima ümitli olacağım. Çünkü büyüklerimiz “Allah’tan ümit kesilmez.” demişlerdir. Allah’tan ümidini kesen imanını kaybeder.
21. İstediğimiz şeylere kavuşmak, yapmamız gereken tercih ve kararlara bağlı olarak hızlı veya geç gerçekleşir. Tedbir takdire denk düşerse her türlü istek gerçekleşir.
22. Hiçbir zaman karamsar olmayacağım, daima iyimser olup her arzu ettiğim başarılı vizyonu, olmuş gibi hissederek yaşamaya çalışacağım. Daima iyi ve güzel şeyleri isteyeceğim, Büyüklerimizin sözlerinden olan “Allahü Teâlâ vermek istemese istek vermezdi.” sözü ile “Allahü Teâlâ adildir, kim olursa olsun ve neye kavuşmak isterse istesin, eğer biraz gayret gösterir ve sebeplere yapışırsa mutlaka verir.” sözlerine uygun hareket edeceğim. Bir şeye kavuşmak için, bu şeyin yaratılmasına sebep olan şeyi yapmak lâzımdır. Her şeyin yaratılmasında müşterek olan manevi sebep, sadaka vermek, yetmiş kere “Estagfirullah min külli mâ kerihallah” duasını okumaktır. Bu iki manevi sebep, maddî sebepleri bulmaya da yardım eder.