Haccac ve Kuteybe’nin ölümü, Arapların Türkleri Müslümanlaştırmak ve Türk şehirlerini talan etmek politikalarında bir değişiklik yapmamıştır. Kuteybe’nin öldüğü 716 yılında Horasan valiliğine Muhelleb’in oğlu Yezid gelir. Yezid ibni muhelleb’de Türk şehirlerini talan eder. Yezid’in savaşçıları, Harzem’den ele geçirdiği Türkleri boyunlarına damga vurarak köle pazarlarında satarlar.

Yezid, Curcan’lı Türkleri yendiğinde kanlarından değirmen döndürüp ekmek yiyeceğine dair Allah’a yemin eder. Askerlerini toplayarak Curcan üzerine yürür, 7 ay süren savaştan sonra kale düşer. Talkan katliamından sonra 2. büyük katliam Curcan katliamı da tarihin kanlı sayfalarına yazılır.

Yezid, Türkleri öldürerek, 4 fersah boyunca sağlı sollu ağaçlara astırır. Allah’a verdiği sözü yerine getirmek için, esir aldığı binlerce Türk’ü, Enderiz vadisindeki nehrin kenarına sürükler, orada askerlerine korumasız Türkleri öldürtür ve kanlarını nehire akıtır. Nehrin suyuyla akan kanlardan, ilerideki değirmenden un ve ekmek yaptırarak yer ve Allah’a verdiği sözü yerine getirir. Katliamdan geriye kalan kız ve kadınlardan beş de biri cariye olarak halifeye ayrıldıktan sonra, geriye kalanlar askerler arasında ganimet olarak paylaştırılır.

Arap denilen ülkelerin çoğu aslen Arap değiller. Libya aslen Berberi,  Mısır Kıpti, Cezayir Tuareg. Filistinliler Girit asıllı. Lübnan Fenikeli. Suriyeliler Süryani, Irak Akadlıydı.

Arap işgalleri sonucu bütün bu milletler Araplaştı o parlak zengin kültürleri yok oldu gitti ve hepsi de yüzyıllardır perişan bir halde yaşam sürüyor.

Peki, Araplaşan bu milletler çok mu ileri gitti, mutlular mı, hayır.

Mısır dünyanın en modern bilim merkezlerinden biriydi bilimsel seviyesi kütüphaneleri dünyada eşsizdi eski Mısır piramitleri hala eşi benzeri yapılamayacak eserler.

Fenikeliler dünyanın en iyi gemicileriydi. Fenike zengin ticaret merkeziydi. Suriye Süryanileri taş ustası ve altın ustalarıydı sanatçıydı hepsi.

Girit kökenli Filistinliler gemi ve ticaret ustasıydı, bugün bu milletlerin hepsi adeta birer ateş çukuru içinde yanıyor.

Bu gün Türkler ve Türkiye bu milletler gibi bir ateş yumağı içinde değilse kimliklerini korudukları içindir.

Fakat son yıllarda Türk kimliği içerden yıkılmak isteniyor. Arabistan, İsrail ve avrupadan desteklenen dış güçler ümmet kardeşliği kisvesi altında Türk kimliğini ve Atatürk ilkelerini yok etmek için yoğun çaba içindeler.