Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Avrupa'daki sığınmacı krizini ele almak üzere AP Başkanı Martin Schulz ile Elysee Sarayı’nda görüştü.

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, uluslararası toplumdan, çok sayıda sığınmacıyı topraklarında ağırlayan Türkiye ve Ürdün gibi ülkelere mali yardımlarını artırmasını istedi.

Schulz, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, çok sayıda Suriyeli sığınmacıyı kabul eden Türkiye ve Ürdün gibi ülkelere uluslararası toplum tarafından yapılması planlanan 7 milyar avro tutarındaki yardımın tamamının hayata geçirilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Bu ülkelere şimdiye kadar sadece 2,5 milyar avro yardım sağlandığını kaydeden Schulz, bu paranın sığınmacı kamplarının ihtiyacını karşılamak için yeterli olmadığına dikkati çekerek bu kamplardan Avrupa'ya yeni göç dalgalarının olabileceği uyarısında bulundu.

AB Komisyonu'nun önerdiği, üye ülkelerin kota sistemiyle 160 bin sığınmacı almasını öngören planın kabul edilmesi konusunda iyimserliğini dile getiren Schulz, "Bir uzlaşı yolu bulmak zorundayız, sığınmacı almayı kabul eden ve reddedenler arasında görüş ayrılıklarının derinleşmesinin önüne geçmek zorundayız" ifadesini kullandı.

Schulz ayrıca yaptığı yazılı açıklamada, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Hollande'ın 7 Ekim'de Strasbourg'da düzenlenecek AP Genel Kurulu'nda sığınmacı krizine ilişkin konuşma yapacaklarını duyurdu.

AB liderleri, çarşamba günü Brüksel’de düzenleyecekleri zirvede, AB Komisyonu’nun sığınmacıların kotayla üye ülkelere dağıtılması ile ilgili planı görüşecek.
Editör: TE Bilisim