Sağlıklı Beslenirken de güzel tatlarla gününüze keyif katmak istiyorsanız tatlı yemeden olmazsa olmaz diyorsanız, sizin için pratik birbirinden lezze

Sağlıklı Beslenirken de güzel tatlarla gününüze keyif katmak istiyorsanız tatlı yemeden olmazsa olmaz diyorsanız, sizin için pratik birbirinden lezzetli tarifleri deneyebilir alışkanlıklarınızı değiştirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

DİYET PUDİNG TARİFİ

Malzemeleri:
1 adet avokado
1 adet muz
1 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın
1 şeker kaşığı hindistan cevizi

Yapılışı: Muz ve avakadoyu soyup, kakao ile blendırdan geçirin. En son tarçını ekleyip karıştırın. Kadeye alıp üzerine hindistan cevizi ile servis edin. Afiyet olsun

ÇİKOLATALI DİYET PANKEK

Malzemeleri:
4 yemek kaşığı yulaf ezmesi
2 yumurta
1 tatlı kaşığı kakao
yarım çay bardağı süt
1 çay kaşığı kabartma tozu
Bitter çikolata

Yapılışı: Yulaf ezmesi, yumurta, kakao, sit ve kabartma tozunu yani tüm malzemeleri iyice tel süzgeçle karıştırın. Yapışmaz geniş tavanızı peçete ile yağlayıp pankek hamurunuzdan bir kepçe dökün. Önünü ve arkadasını eşit miktarda pişirin. Tüm hamur bitene kadar devam edin ve pankeklerinizi üst üste dizin. Ardından bitter çikolataları benmari usülü eritip pankeklerinizin üzerine dökün.

YULAFLI DİYET KURABİYE TARİFİ

Malzemeleri:
1 çorba kaşığı kuru üzüm
4 adet kuru kayısı
3 adet incir
7 çorba kaşığı yulaf
2 yumurta akı
1 adet elma
1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı: Elmaları rendeleyip, üzüm, kayısı ve inciri robotta çekin. Yulafı, yumurta akını, çekilmiş kuru kayısı, incir ve üzümü, elma rendesini, tarçın ile yoğurun. Minik toplar halinde şekillendirip yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. 200 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirin. Soğuyunca servis edebilirsiniz.

ŞEKERSİZ KURABİYE

Malzemeler:
150 gr fındık unu
1 büyük muz
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1,5 yemek kaşığı bal
1,5 yemek kaşığı kakao (isteğe bağlı)
1 avuç yaban mersini

Yapılışı: Muzu iyice püre kıvamına getirdikten sonra fındık ununu ve Hindistan cevizini ekleyerek karıştırın. Balı da katarak iyice hamur kıvamına gelecek şekilde karıştırmaya devam edin. Sonrasında yabanmersinlerini hamurun içine atın. Hamurunuz elinize yapışıyorsa istediğiniz kıvama gelene kadar fındık unu eklemeye devam edebilirsiniz. Elde ettiğiniz hamuru toplar haline getirin ve üzerine kakaoyu serperek fırın tepsinize yerleştirin. 165 derecelik fırında 8 dakika kadar piştikten sonra diyet tatlı kurabiyeleriniz hazır.

LİMONLU YOĞURTLU KEK

Malzemeler:
½ su bardağı tam buğday unu
2 çay kaşığı kabartma tozu
¼ çay kaşığı tuz
¾ su bardağı şeker
1 limon kabuğu rendesi
½ su bardağı süzme yoğurt
¼ su bardağı az yağlı süt
½ çay kaşığı vanilya özütü
¼ su bardağı zeytinyağı
1 bütün yumurta
2 yumurta beyazı

Yapılışı: Fırını 175 dereceye ayarlayın. Un, kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırın. Ayrı bir kapta limon kabuğu rendesi ile şekeri ellerinizin yardımıyla iyice birbirine yedirin. Sonrasında bu karışımın içine yoğurt, süt, zeytinyağı, vanilya ve yumurtaları ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra unlu karışımı da buraya aktarın. İyice homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın ve devamında önceden yağlamış olduğunuz kek kalıbınıza aktarın. 50 dakika kadar pişirdikten sonra canınız her diyet tatlı çektiğinde afiyetle yiyin.

HAVUÇLU TARÇINLI KEK

Malzemeler:
½ çay bardağı süt
2 çay bardağı yulaf ezmesi
2 havuç
1 avuç kırık ceviz
2 tatlı kaşığı keçiboynuzu pekmezi ya da bal
1 tatlı kaşığı tarçın
1 avuç fındık
1 yumurta

Öncelikle yulaf ezmesini blender yardımıyla un haline getirin. Yumurtayı bu unla çırptıktan ve iyice karıştırdıktan sonra süt, tarçın, havuç rendesi, dövülmüş fındığı ve cevizi de ekleyerek iyice karıştırın. 180 dereceye ayarlamış olduğunuz fırında 30 dakika kadar pişirin afiyetle yiyin.

Sağlıklı ve Mutlu Günler...

Neslihan Baykal Yakışan
Sağlıklı Yaşam Koçu