İSTANBUL - Yüzümle Mutluyum Derneği yüz bölgesinde görünür farklılığı olan bireyler için 2018 Mayıs ayında kurulan, alanında ülkemizde faaliyet gösteren ilk ve tek sivil toplum kuruluşudur. İnsanların dış görünüşleriyle değil, kişilikleri ve yaptıkları ile kabul edildiği toplumsal bilincin sağlanmasına katkıda bulunmak amacı ile kurulan dernek 17-23 Mayıs tarihleri arasında ‘Yüzümle Mutluyum Haftası’ ile görünür farklılığı olan bireylerin maruz kaldığı olumsuz tepkileri önlemek, ön yargıları kırmak, yüz görünümü nasıl olursa olsun her insana eşit ve adil yaklaşımın sağlanmasına katkıda bulunmak ve toplumda farkındalığa dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Yüzümle Mutluyum Haftası kapsamında ilk ve orta derece eğitim kurumlarında düzenlenecek etkinliklerde görünür farklılığı olan bireylerin farkındalığı için kompozisyon yazılması, konu ile ilgili resim çalışmalarının yapılması mümkün olan okullarda pano hazırlanması amaçlanıyor. 23 Mayıs Perşembe günü öğrencilerin, öğretmenlerin, idarecilerin o gün okullarda yüzlerine kelebek figürü çizmeleri ya da yara bandı yapıştırmaları kampanyadaki amacımızı destekleyecektir. Bu sayede yüz bölgesinde görünür farklılığı olan bireyler için empatiye katkı sağlanmış olacaktır. Yapılan çalışma fotoğraflarının #yuzumlemutluyum hashtagi ile sosyal medya hesaplarından paylaşılması toplumda daha fazla kişiye erişilmesi ve farkındalık sağlanması için önemlidir. Bir çok ünlü de bu projeye destek verecektir.

Yüzümle Mutluyum Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Erdal farkındalık projesiyle ilgili ‘’ Herkesi; Yüz bölgesinde görünür farklılığı olan bireylere karşı ‘eşit haklar, eşit şanslar, farklılıklara saygı’ prensibiyle nazik olmaya, medya, reklam veren, film dizi endüstrisini; dış görünümün başarı ve mutlulukla ilişkilendirilmediği, insan bedeninin nesneleştirilmediği, dayatılan ideal dış görünüm ve güzellik kalıplarının ötesinde içsel değerlerin önemsendiği bir bakış açısıyla görünür farklılığı olan bireylerin ön planda olduğu çalışmalar yapmaya, sağlık çalışanlarını; görünür farklılığı olan bireyler için hizmet kalitesini artırmaya, eğitimcileri; ‘görünür farklılıklara saygı çerçevesinde akran zorbalığını önleyici’ kültürün sağlanmasına yönelik çalışmalar yapmaya, işverenleri; yüz eşitliği prensibiyle işe alım ve istihdam sürecinde görünür farklılığı olan bireyleri dış görünüşlerinden ziyade yeteneği ve kişiliği ile değerlendirmeye, politikacıları; ayrımcılık ve nefret suçları konusunda etkin yaptırımlar düzenleme ve uygulamaya davet ediyoruz ‘’ ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim