Yeni yıl; yeni dilekler, yeni umutlar ve sırası bitmeyen listeler. Kimi aşk istedi, kimi terfi, kimi şifa, kimi ise adalet! Sinerji ile evrene dağıldı. Tüm istekler. Dolu dolu; 365 gün acısı, tatlısı, hüznü, kahkahasıyla 365 gün evlerde şenlik vardı. Dillerde dilek. Ne kadarı gerçek olur. Bilinmez! Bilinen o ki sabır gerektirdiği; öyle ya, -Başı zehir. Sonu şeker, şerbet olandı sabır.- Kaybettik gerçi sabrı. Maalesef ki kaybettik. Ama umut değil midir, asıl olan en gerçek duygu?

Umut tepeden tırnağa sarmışsa, sonrasında bir şekilde, ışığı tüm hücrelerine kadar işlenir. Biliriz aslında ne kadar geç olursa olsun. Olması gerekirse olur. İsteyen şans desin, isteyen tesadüf. Tevafuktur aslında, olması gerektiği için olmuştur. Düşün güzel insan, patronun sana haksızlık etmiştir. Ama çalışman gerekir ve çalışırsın. Çünkü orada görmen gereken bir şey vardır. Bu yüzden oradasındır. 

Sabır yüreğin ekmeğidir. Ama anlayana, sabır edilen her durumda, güzelliğin ardı arkası kesilmez. Kaçsan peşinden gelir. Zamanı yoktur; üstelik kimi saniyeler içerisinde, kimi ise yıllar sonra çıkar karşısına! Sır sahibinde gizli! 

Yeni yılın hangi kapıları açacağı, hangi kapıları kapatacağı bilinmez. Bilinmesi gereken ise, kapanan kapının belki de onu korumak için kapandığını düşünmesi gerektiğidir.

Bu yıl başka olsun. Mesela sıkı bir temizlik yapın hayatınızda! Evinizi misafire, bedenininizi ölüme hazırladığınız gibi bir temizlik. Telefon rehberi, sosyal medya hesapları, e postalarınız. Sonra evinizde sizin vaktinizi gereksiz yere alabilecek hiçbir şey bırakmayın. Çünkü her biri sizden çalıyor. Nasıl mı? 

En kıymetli eşyanızı gözünüzün önünden ayırmayan sizler; en değerliniz olan vaktinizi ve emeğinizi neden onlara ayırıyorsunuz? Erkekler zamanlarının çoğunu oyuna, kadına ya da televizyona ayırıyor. 

Çoğu kadın bir oda dolusu eşyayı, belki lazım olur diye yıllarca saklıyor. Gündüz kuşağı programlar da geri kalanını kapsıyor. Oysa onlara harcadığı süreyi ve eforu, yapmak istediği ya da ertelediği bir hayaline ayırsa şimdiye kadar çokta hayal listesine bir tik atardı. Tabii bir hayal listesi varsa! Bu yıl, yapın. 

Birçok insan ezberletilmiş gibi -Benden geçti artık.- diyecekler. Biliyorum. Ama geçmedi. Tüm Türkiye’yi güldüren Kemal Sunal’ın hayatını neredeyse hepimiz biliriz. 4 yıllık üniversitesini 27 yıl sonra 51 yaşında bitirdi ve yüksek lisansını yaptı. Ben üstüme düşeni yaptım. Nasıl olsa işim var diyerek kenara çekilmedi.

Tüm Türkiye’nin yine çok sevdiği isim; Müge Anlı. Başarılı gazeteci öğrenmeyi bir an olsun bırakmadı. Çünkü hayali vardı yaptı da "En büyük idealim 40 yaşına geldiğimde hukuk okuyup avukat olmak." dedi. Başardı.

Bu yıl ünlüleri örnek alacaksanız! En şık olanı değil; hayallerinin peşinde koşanı örnek alın. Ödül törenlerde kendini güldürenleri değil! Tedix sahnesinde başarı öykülerini anlatanları örnek alın. 2022 sizin yılınız olsun. Ve dilerim hayallerinizin kapılarını açsın.