DALKILIÇ'IN İLTİFATI: NE KADAR TATLISINIZ

DALKILIÇ'IN İLTİFATI: NE KADAR TATLISINIZ


DALKILIÇ'IN İLTİFATI: NE KADAR TATLISINIZ

30 Ağustos gecesi Murat Dalkılıç’ın Harbiye Açıkhava konserine gittim. İyi ki gitmişim dediğim Açıkhava konserlerinden biri oldu.
Murat Dalkılıç’ın sektöre adım attığı ilk zamanları hatırlıyorum da çok büyük yankı uyandırmıştı başarılı Kasaba şarkısıyla. Eksikleri var mıydı konserin yoktu, fazlalılığı var mıydı Dalkılıç’ın o gece; o da yoktu. Dalkılıç, sevenlerine tam tadında bir konser hazırlamıştı. Açılışı 30 Ağustos’a özgü bir şekilde ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün imzası ve fotoğraflarıyla yaptıktan sonra yeni albümünde seslendirdiği 4 şarkıyla sahneyi devam ettirmesi benim düşünceme göre bir riskti. Evet bu büyük bir riskti ama sahne şovuyla bu risk kapatılabilirdi ki keza Dalkılıç’ta bu şarkılara güzel şovlar hazırlamıştı. 4 şarkının yeni olmasından dolayı biraz yadırgayacağımızı dile getiren Dalkılıç, yeni albüm şarkılarından birkaçını açılışta seslendirdikten sonra eski şarkılarına devam edeceğini söyleyip, seyirciye bilgi vermesi; konserdeki riski avantaja dönüştürdü. Sanırım bilinen şarkılarına yer verdikten sonra yeni albüm şarkılarını seslendirseydi konserin nabzı düşer diye düşünüyordu. Pembe Panjur şarkısını söyledikten sonra Harbiye’de kendisini izlemeye gelenlere; “Ne Kadar Tatlısınız’’ diyerek seyirciyi avucunun içine almıştı bile Dalkılıç. O andan sonra eski, yeni şarkı söylemesi fark etmezdi çünkü teslim olmuştuk Murat Dalkılıç’ın kıpır kıpır danslarına ve şarkılarına. Ardından Soktuğu Duruma Bak şarkısıyla ise nabzı biraz daha yükseltmişti.Yeni albümden benimde en sevdiğim hitlerden bu şarkı. O sırada Murat Dalkılıç fanları çığlık çığlığaydı. Pankartlar adeta konser alanını sarıp sarmalıyordu. Ömer Yeşilbaş’ın hazırladığı koreografiler ile Murat Dalkılıç dünya starlarını aratmıyordu desem yeriydi o gece. Keza Harbiye Açıkhava’da bu yıl sahnenin dolu dolu hakkını veren iki isimden biriydi diyebilirim. Diğeri ise Hande Yener'di. Dalkılıç sahnesinde kulağa hitap ederken gözümüzü de dansa doyurdu diyebilirim. Daha sonra protokolde gelenlerle şakalaştı Dalkılıç.

DALKILIÇ'IN İLTİFATI: NE KADAR TATLISINIZ

Kayın pederinden kaynanasına, Uraz Kaygılaroğlu’ndan Pelin Karahan’a ve en önemlisi eşi Merve Boluğur’da oradaydı. Bir ara sahnede ceketinden daralan Dalkılıç; ceketini çıkarmak için arka tarafa geçerken; “Kaynanamın yanında ceketimi çıkaramam’’ diyerek bir kez daha seyircinin takdirini kazanmıştı. Espri miydi bilemem ama güzel bir düşünceydi.Murat Dalkılıç o gecenin heyecanıyla mı ya da provalardan dolayı mı bilinmez, bazı şarkılarındaki şovlara tam yetişemedi ama çok büyük bir kusur sayılmazdı bu. Ufak kaçırdığı koreografi detayları da Murat Dalkılıç esprili bir dille seyirciye yediriyordu, birkaç yerde şova hemen geçiş yapamaması bu yüzden seyircinin gözüne kusur olarak yansımadı. Arada slow şarkılara ve yeni albüm şarkılarına da geçiş yapıyordu sanatçı. Birkaç yerde ise eşine bakışları bizi gerçek aşkın sularında yüzdürüyordu. Hatta bir şov sırasında kadın dansçı ile dans ettikten sonra ‘’ Aşkım kıskandın mı beni, kıskanma bu bir şov’’ diyerek Açıkhava’da kahkaha fırtınası estirdi Dalkılıç. O gece kıpır kıpırdı, bir an olsun yerinde duramayan, zıpır çocuklar gibiydi Murat Dalkılıç. Sahnede bana biraz da Kenan Doğulu’yu anımsatmadı değil. Her şeyiyle Ömer Yeşilbaş çok profesyonel bir sahne şovu hazırlamıştı o gece.Sahnenin sonlarında ise Dalkılıç ve Merve Boluğur birbirlerine sarılarak birlikte yazdıkları Boya Gitsin şarkısını seslendirmişti. Gerek Dalkılıç’ın danslara eşlik edip şarkı söylemesi, gerek ise Dalkılıç’ın gitarıyla yaptığı solo performansı dünya starlarını aratmıyordu. Ayrıca muhteşem bir destek ordusu var arkasında,fan club konser gecesi Açıkhava’da her yerdeydi, hatta Feriştah şarkısında ufak bir de dans gösterisine dahil oldu. Çıkışta halkın sesine kulak verdim, birçok kişi bu yıl Açıkhava’da izlediğim en iyi sahneydi derken yerimizde bir an olsun duramadık diyordu. Bende o kanıdayım, Dalkılıç her ne kadar müzik piyasasında diğer isimlere göre daha genç olsa da Açıkhava’da verdiği konser ile 20-25 yıldır sahnede olan isimlere taş çıkartmıştı.

DALKILIÇ'IN İLTİFATI: NE KADAR TATLISINIZ


YAZI ZİRVEDE KAPATAN HİT


DALKILIÇ'IN İLTİFATI: NE KADAR TATLISINIZ

Abla, kardeş ve enişte üçlüsü son yılların en kaliteli işlerini yapmıyor mu sizce de? Kim mi bu üçlü Sude Bilge Demir,Betül Demir ve Emirhan Cengiz. 2015 yılında bu üçlü yaza damga vuran Sana N’olmuş şarkısıyla müzik piyasasının aranılan kanı olmuştu. Farklı ve içten gelmişti o şarkı, biraz da özleşmiştik Betül’ün hareketli hit şarkılarıyla. Ayrıca Sana N’olmuş’un klibinde farklı bir Betül Demir vardı,daha olgun duruyordu.Klipte dişiliğiyle ön plandaydı. Ardından bu üç silahşor Aslan Payı derken,listeleri alt üst etti. Daha güçlü bir Betül Demir vardı karşımızda. Keza şarkının sözleri de böyle olmasını gerektiriyordu.O aslan payını müzik piyasasından alırken,bizlerde eski sevgililerimizden, yaşadıklarımızdan alıyorduk intikamı ve payı. Türk halkının sevdiği kelimelerden biridir Aslan Payı ve şarkıyı da aslında zirveye çıkaran kelimeydi diyebilirim. Tabi ki Sude Bilge Demir ve Emirhan Cengiz’in uyumu da emeği de hiçe sayılamaz. Ve 2016 yazının sonlarına doğru Emirhan Cengiz ve Betül Demir birlikte proje geliştirdiler. Ben açıkçası böyle bir proje bekliyordum çünkü Emirhan Cengiz yaptığı her işte kendini tekrar etmek yerine farklı sulara açılabiliyordu. Bu cesareti de günümüzde herkes gösteremediği için birçok aranjörün şarkısından çabuk sıkılır olduk. Gelelim Emirhan Cengiz feat Betül Demir Hacıyatmaz şarkısına. Öncelikle şunu dile getirmeliyim ki daha eğlenceli bir Betül Demir gördüm ben bu klipte. Hatta en beğendiğim, Betül’ün kendini en doğru şekilde yansıttığı klip diyebilirim. Klipte seksapalitenin daha masum ve samimi halini yansıtıyor. Betül Demir 18'liklere taş çıkartıyor adeta. Gerek melodisi gerek sözleriyle kıpır kıpır bir şarkıya tam da yaza yakışacak bir klip çekilmiş. Klibi izleyince şarkıyı keşke yaz başı piyasaya verselermiş diyemeden de geçemedim. Yine de Betül Demir’in Hacıyatmaz şarkısının sözleri içimizden olduğu için yaz sonu tutma başarısı gerçekleştiren bir hit oldu. Şarkının sözleri aslında günümüz ilişkilerini tam anlamıyla anlatmıyor mu; Vallahi hepimiz birbirimize eskisini mi alacağız bilmem de hepimiz birbirimizin eskisine kalacağız diye düşünüyorum.  Ben bu şarkıya yazı kapatan hit diyorum. Pop soundun gürültüsünü hafifletip, günümüz pop şarkılardaki basit sözler yerine sözlere bir tutam akıl serpiştirilip zeka süzgecinden geçirilmiş ve ortaya akılda kalan bir hit çıkmış. Kışa doğru bence Betül Demir bir slow şarkı sürprizi yapabilir, yapmalı da.

DALKILIÇ'IN İLTİFATI: NE KADAR TATLISINIZ