Değer; bir şeyin değdiği, ona denk diye düşünülen, kabul edilen karşılık. Kavramsal olarak, “olması gerekeni” ifade eder. Size verilen değer, size yeterli mi? Acaba gerekli değeri karşınızdakinden alabiliyormusunuz? Seçimlerinizi ona göre seçin derim. Hayatınıza alacağınız kişi, değerinizi bilmeli. Hayat size değer vermeyen ve sizi anlamayan biriyle vakit geçirmeniz için çok kısa. Seven değer veren ilgisini gösterir, kırmaktan korkar ve her zaman sizi anlar. Sizinle empati kurar. Bahaneler üretip, kendini haklı çıkartıp arkasını dönüp gitmez. Size  kendinizi suçlu, eksik, değersiz hissettiren kişiyle olmak zorunda değilsiniz. Yaralandığınız yerde iyileşmek imkansızdır. Hemen uzaklaşmalısınız. Frida Kahlo’nun da dediği gibi kendinize hep bunları demelisiniz "Bir daha içime sinmeyen ve değersiz hissettirildiğim hiçbir yerde durmayacağım, yüzüme kapanan hiçbir kapının arasına elimi koymayacağım, ne kadar kötülük görürsem göreyim, içinden tertemiz çıkıp iyiliği sevgiyi ve inceliği savunacağım.’’

Size kendinizi değersiz hissettirenler için stres yapıp modunuzu düşürmeyin. Çünkü hiçbir şey kalıcı değildir. Durum ne olursa olsun değişecektir. Sizinle konuşmak için sabırsızlanan ve söylediğiniz her kelimeyi dinleyen kişiler; günün sonunda her zaman yanınızda olan veya olmak isteyen kişi, onu rahatsız eden bir durumda bile uzaklaşmayıp hala sizin yanınızda durabilen kişi,siz sormadan sizin ne istediğinizi bilen kişi.. İşte o doğru kişi. Size değer veriyor ve seviyordur. 

Değerler sayesinde, sosyal olaylara karşı bir duruş geliştirebilirsiniz. Seçimlerimiz değerler aracılığıyla belirlenir. Değerler kendimizi diğerlerine ne şekilde sergileyeceğimiz konusunda bize yol gösterir. Ama en başta kendinize değer verin. Bir daha dünyaya gelmeyeceksiniz. Unutmayın, sizden değerli hiçbir şey yok bu dünyada.