Hamilelik muhteşem bir duygudur. Hamilelik sırasında size ve çocuğunuza zarar verebilecek şeyler vardır. Bunları bilip hamilelikte bunlardan sakınmak e

Hamilelik muhteşem bir duygudur. Hamilelik sırasında size ve çocuğunuza zarar verebilecek şeyler vardır. Bunları bilip hamilelikte bunlardan sakınmak en doğrusudur.

  • Alkol ve sigara tüketiminden hamile iken bilhassa uzaklaşmamız gerekir. Sigara dumanı olann yerlerde bulunmamanız önemlidir. bu konu o kadar mühimmdir ki sonuçlarını hatırlatmak ta fayda var. Erken doğum, Ölü bebek doğumları, sağlıksız çocuktan sakat çocuk sahibi olmaya kadar pek çok korkunç durumla sonuçlanabilir.

  • Bebeğinizin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesi için doktorunuza danışmadan ilaç kullanmamalısınız. Şayet hastaysanız doktorunuz bebeğinize ve size sakıncası olmayan ilaç önerecektir.

  • Kafein tüketimini kontrol altına almalısınız. . Hayvanlarda yapılan çalışmalarda yüksek kafein alımının düşük riskini arttırabildiği, erken doğuma sebep olabildiği, doğumsal anomalileri arttırabildiği gibi bulgulara neden olduğu saptanmıştır.

  • Tehlikeli maddelerden uzak durun. Oje ,saç spreyi, deterjan, çamaşır suyu,saç boyası ,kişisel temizlik ürünleri vs. pek çok zehirli madde içeren ürünlerdir.

  • Topuklu giyinmeyin. Topuklu giyinmek düşme tehlikesini birlikte getirir. hamileyken dengeli yürümek önemlidir. Bunun dışında hamileyken vücut ödem topladığından, topuklu ayakkabılar ayaklarda ayak bilekleri şişmelere, sırt ve kalça ağrılarına neden olur.

  • Sağlıksız gıdalardan uzak durun. Abur cubur, tatlı, şekerleme, cips, meyvesi, sebzesi, yararlı yararsız ne varsa insanın canı çeker. Bu gibi durumlarda, açlığınızı hemen size ve bebeğinize faydalı besinlerle bastırın. Canını kolamı çekiyor, hemen gidip süt veya ayran için, yaş pastamı çekti, meyve yiyin, bunları kendinizden önce evladınızı düşünerek, onun sağlığı için yapın. Zaten size faydasız bir şey yerine, sağlıklı bir gıda alternatifi tükettiğinizde, nefsiniz kırılmış olacağını, faydasız diğer gıdayı istemediğinizi fark edeceksiniz.

  • Stresten Uzak Durun. Hamileyken stresten tamamen kaçınmak imkansızdır, çünkü çocuğunuza kavuşma arzusunun heyecanı vardır, her şeyin yolunda gitmesi konusunda kaygılıyızdır vs vs…Fakat bu stres durumunu minimumuma indirmeliyiz. Stresli olmamızdan bebeğimiz hemen etkilenir. Bu nedenle stresle baş etmenin yollarını aramalıyız. Çevrenize iyi enerji saçan insanlarla bulunun, gezin, zarar vermeyecek şekilde spor yapın, kitap okuyun, sevdiklerinizde beraber olun, tüm bunlar stresinizi düşüren etkenlerdir.