Goldman Sachs Gelişen Piyasalar Ekonomik Araştırmaları İdari Direktörü Ahmet Akarlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçim sonucuna göre istikrarsız koalisyon hükümetleri ihtimalinin devre dışı kalmasının yatırımcılar açısından rahatlatıcı bir unsur olduğunu söyledi.

Akarlı, "Önümüzdeki 4 yıl için yeniden tek parti hükümeti ve onun getirdiği görece istikrar ortamından bahsedebiliriz. 1 Kasım öncesine nazaran Türkiye’nin orta vadeli görünümü iyileşmiş görünüyor" dedi.

"Türk varlıklarında 'rahatlama rallisi' yaşanıyor"

Uluslararası Finans Enstitüsü Başekonomisti Clay Berry ise seçim sonuçlarının pozitif etkilerinin şimdiden görünmeye başladığına dikkati çekerek, "Seçim sonuçları açıklandığından bu yana, Türk varlıklarında bir 'rahatlama rallisi' yaşanıyor. Bu, büyük oranda siyasi belirsizliğin tamamen ortadan kalkmasından kaynaklandı ve bir süre devam edecektir" diye konuştu.

Uluslararası yatırımcıların kasım seçimlerinden haziran ayındaki seçimlere benzer sonuçlar beklediğini anımsatan Berry, AK Parti'nin tek başına iktidar olmasının hükümetin kurulmasına yönelik tüm şüpheleri gidererek, uluslararası yatırımcıları rahatlattığını kaydetti.

Büyüme beklentisi yukarı yönlü revize ediliyor

Commerzbank Gelişen Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Tatha Ghose da 1 Kasım genel seçim sonuçlarının ardından Türkiye’nin önümüzdeki yıla ilişkin ekonomik büyümesini 2,5'tan 3,5'a 1 puan yukarı yönlü revize ettiklerini bildirdi.

"İstikrarlı hükümet pozitif"

Gramercy Fon Yönetim şirketinin Başkan Yardımcısı Petar Atanasov ise seçim sonuçlarının kısa vadede pozitif olduğunu düşündüklerini belirterek, "Fakat ortada vadede temkinliyiz. Seçim sonuçları, yatırımcıların Türkiye’ye ilişkin politik belirsizlik algısını dikkate değer şekilde azalttı" dedi.
Editör: TE Bilisim