Dünya da gerçekten çok ilginç şeyler oluyor. Malumuz bir çok bedel ödedik pandemi döneminde ve halen sıvılar ile insanlarda gelişen ani kalp krizleri ve pıhtı atmalarının önüne geçemiyorlar.

Tüm bu sürecin başlamasına sebep olanın Çin’de ki Wuhan laboratuvarı olduğunu duymayan ya da bilmeyen kalmamıştır diye düşünüyorum.

İşte ilginç şeyler dediğim de tam olarak burada başlıyor.

Zira İngiliz Bilim İnsanı Covid-19’un kaynağının aslında Wuhan’da ki laboratuvar ile hiç alakası olmadığını ve Tayland’da bir mağara olabileceğini öne sürmüş.

ABD Ulusal Alerji ve Sağlık Enstitüsü Direktörü Anthony Fauci’nin yakın arkadaşı olan Dr. Peter Dazsak yapıyor bu açıklamayı.

Bu adam da kalkıp açıklama yapıyor Tayland’da ki mağarada iki buçuk milyon yarasa tespit ettiğini ve virüsün buradan çıktığını söylüyor.

Bir bilim insanı! Tek kaynağı çok yarasa olması!

Bu mu Allah aşkına bilimsel veri?

Mağaraya girdim ve iki buçuk milyon yarasa gördüm kesin buradan yayıldı covid-19 demek nasıl bir algı?

İnanması gerçekten güç!

Ama asıl bizim bakmamız gereken başka bir nokta var!

Hani bizim toplumumuzda bir deyim var ya “bayram değil seyran değil, eniştem beni neden öptü” olarak kullanılan.

İşte bu bay Dr. Dazsak’ın yaptığı da aynen budur!

Neden mi?

Çünkü kendisinin bu yaptığı açıklama tek kelimeyle “konuyu maniple etme” eyleminden başka bir şey değildir.

Çünkü bu beyefendi tüm dikkatleri bilinçli olarak Tayland’a çekmeye çalışıyor ve Wuhan laboratuvarının suçlanmasını asla istemiyor.

Daszak, daha önce de Covid-19’un Wuhan’da ki laboratuvardan çıktığına dair teorilerin komplo teorisi olduğunu öne sürmüştü. Ama kısacık bir basın turu yaparsanız Çin devletinin dahi Wuhan’dan yayıldığına dair pek çok resmi belge ve araştırmasını bulabilirsiniz.

Peki, neden bay Dr. Dazsak dikkat dağıtmaya çalışıyor? Wuhan’ı aklamaya çalışıyor?

Bunun da sebebi çünkü bizzat kendisinin başında olduğu kurum olan Eco Health Alliance isimli kurum Wuhan laboratuvarına tam 635 bin 392 dolarlık destek sağladı. Üstelik ne tesadüf ki bu araştırma virüsler üzerine araştırma yapılsın diye gerçekleştirildi.

Şimdi anladık mı işin rengini?

Elbette ki bu sadece bilineni ve başka yatırımlarında yapılmasını sağlayan kişi bay Dr. Dazsak ve bir detay daha söyleyelim aynı zamanda Çin hükümeti tarafından da ABD istihbaratı CIA ajanı olmakla da suçlanmıştı.

Şimdi bu sözde bilim insanının “Mağarada iki buçuk milyon yarasa var, kesin burası virüsün başladığı yer” demesi üzerine neredeyse bir çok basın kuruluşu “Wuhan değil Tayland’dan yayılmış” haberleri yapması etik midir?

Takdiri size bırakıyorum!