İSTANBUL (AA) - Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, son 24 saatte İsrail saldırıları nedeniyle 3 Filistinlinin yaşamını yitirdiği, 17 kişinin de yaralandığı belirtildi.
Ateşkesin yürürlüğe girdiği 10 Ekim 2025'ten bu yana İsrail ordusunun saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 1501'e, yaralananların sayısının da 5 bin 323'e çıktığı kaydedildi.
Ayrıca bugüne kadar İsrail saldırıları nedeniyle enkaz altında kalan 838 Filistinlinin cenazesinin çıkarıldığı aktarıldı.
İsrail'in Gazze'ye saldırılarını başlattığı Ekim 2023'ten bu yana hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 74 bin 392'ye, yaralananların sayısının da 175 bin 440'a çıktığı bildirildi.
İsrail'in neredeyse her gün düzenlediği saldırılarla ateşkesi ihlal ettiği Gazze Şeridi'nde enkaz altında hala binlerce cenazenin bulunduğu belirtiliyor.
İsrail saldırısında bir kadın hayatını kaybettiFilistin resmi ajansı WAFA'ya göre, İsrail savaş uçakları Gazze kentinin Rimmal Mahallesi'nde bir apartman dairesini hedef aldı.
İsrail saldırısında bir kadın hayatını kaybetti ve yaralananlar oldu.
Öte yandan, İsrail ordusu da Gazze'ye düzenlediği saldırıda Hamas mensubu bir kişinin hedef alındığını iddia etti.
Gazze'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah ile Han Yunus'un doğu kesimlerinde İsrail ordusu yoğun bir şekilde ateş açarken Han Yunus'un doğusunda topçu atışlarıyla eş zamanlı olarak büyük bir patlama sesi duyuldu.
Muhabir: Muhammed Emin Canik




