Afrika, tüm Avrupa, Çin ve Amerika Birleşik Devletleri'nden daha büyüktür. Ancak çoğu dünya haritasında Afrika küçültülmüş olarak temsil edilir. Bu, küçük bir Afrika'nın görsel etkisini yaratmak için kasıtlı olarak yapılmaktadır.

Afrika'nın %60 ekilebilir arazisi vardır, hammadde rezervinin %90'ına sahip, küresel altın rezervinin %40'ına, elmas rezervinin %33'ne sahip.

Afrika, Koltan'ın küresel rezervinin (telefon ve elektronik üretimi için maden) %80'ine, özellikle Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde, küresel kobalt rezervinin %60'ına sahiptir (araba aküsü üretimi için mineral).

Afrika petrol ve doğalgaz zenginidir.  Namibya dünyanın en zengin balık sahil şeridine sahiptir. Manganez, demir ve ahşap bakımından zengindir. Çin'in üç katı, Avrupa'nın üç katı, Amerika Birleşik Devletleri'nin üç katıdır. Afrika bölgesi 30,37 milyon km2, Çin bölgesi 9,6 milyon km2, ABD bölgesi 9,8 milyon km2, Europa alanı 10,18 milyon km dir.

Afrika otuz buçuk milyon km kareye (30 875 415 km2) sahiptir. 1,3 milyar nüfusu var (Çin'in 9,6 milyon km2'de 1,4 milyar nüfusu var) 2050 yılına kadar 2,5 milyara ulaşması gereken genç bir küresel nüfusa sahiptir.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin ekilebilir toprakları tüm Afrika'yı besleyebilir. Ve Afrika'nın tüm ekilebilir toprakları, tüm dünyayı beslemek için bir kordondur.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti Afrika'yı aydınlatabilecek önemli nehirlere sahiptir.

Sorun şu ki, bazı güçler, batılı şirketler ve bazıları DRC'yi yıllardır istikrarsızlaştırmış durumdadır.

Afrika dans, müzik, mimari, heykel vb. bakımından kültürel olarak farklı bir kıtadır. Batının laboratuarlarında modifiye ettiği 30.000 tıbbi tarif, bitki ve ot barındırıyor. 

Buna rağmen 98 milyon insan gıda sorunu yaşıyor, milyonlarca insan hayatını kaybediyor. Kuzey Afrika'nın verimli tarım arazilerini zengin ülkeler yerel halkın elinden almış. Yerli halk kendi topraklarında işçi olarak çalışıyor. Buranın bütün tarımı Avrupa'ya gidiyor.  

Birleşmiş Milletler tarafından her yıl yapılan araştırmaya göre açlık Afrika’da hızlı yayılmakta. 2030 yılında dünyada kronik açlık çeken insanların yarısından fazlasının Afrika genelinde yaşanacağı ön görülüyor.