Merhabalar öncelikle bizlere biraz kendinizden bahseder misiniz?

Merhabalar. Güzel bir sohbet olacağına inancım sonsuz. 1971 yılında ailemin ikinci, kardeşlerimin en büyüğü olarak Rize de dünyaya geldim. Dört kardeşiz. On yaşımda babamın görevi gereği İzmir'e yerleştik. Öğrenim hayatıma İzmir de tamamladım. Ortaokulda Türkçe öğretmenimin teşvikiyle kısa hikâyelere başladım. Değişen hayat şartlarım (ki bunların başında evliliğim ve iki oğlumdur )yazma serüvenime kısa bir mola verdirmişti. Severek, büyük bir aşkla evlendiğim eşim ve iki oğlumla İzmir de yaşıyorum.

İlk eserinizden ve yola çıkış macerasından bahseder misiniz?

İlk eserim Hiç Hesapta Yoktun SEN'den son eserim CAZÎ İfrite Karşı Kuşluk Vakti ile Karadeniz kültürünü elimden geldiğince okuyucuyla buluşturmaktı. Geleneklerini, adetlerini, nelerden korktuklarını, nelerden mutlu olduklarını iyi biliyordum. Karadenizli olmam büyük bir etkenken gözlemlerimin güçlülüğü de eklenmişti karakterlere hayat verirken. Hiç Hesapta Yoktun SEN, Karadeniz kültüründe yetişmiş, bu kültürle yoğrulmuş biriyle yine Karadenizli olup kendi kültüründen uzak büyüyen bir karakter çizmeye çalıştım hikâyede. Güneş Karadeniz'den Doğar adlı iki kitaplık seride Karadeniz'in efsanelerini işlerken iki kültür, muhacir bir ailenin kızıyla Karadenizli bir oğlumuza hayat verdim. CAZÎ İfrite Karşı Kuşluk Vakti kitanında ise fantastik öğeler kullandım. Şekil değiştirebilen atmaca ve kötülük tohumları ekmeyi amaç edinen Cazîları işlerken imkânsız aşkı yaşattım kitaptaki karakterlere.



Yazarken nasıl ortamları tercih edersiniz, olmazsa olmazlarınız nelerdir?

Yazarken elbette ki yalnızlığı tercih ederim. Müzik, özellikle Karadeniz ezgileri en vazgeçilmezlerimdir. Bir liste bile oluşturdum.

Çevrenizden yeterli desteği görebildiğinize inanıyor musunuz, en büyük destekçiniz kimdir?

Arkamda desteğim tam. En başta çekirdek ailem tabii ki. Ama asıl en büyük destekçim, yeniden yazma serüvenime yoldaşlık eden kişi manevi kızım, çocuklarımın Münde Ablası Müjde Olcayto'dur. Bu noktaya gelmem onun eseridir.



Yazar olarak okumaktan keyif aldığınız size örnek yazarlar kimlerdir?

Her kitap yeni bir serüvendir benim için. Her tür kitabı okudum. Ama yatkın olduğum yazarları, beni içine daha fazla çeken yazarların kitaplarını hiç es geçemedim. Yine de kronolojik bir sıralama yapacak olursam ilk tanıştığım yazarla başlamak isterim. Gülten Dayıoğlu, Muazzez Tahsin Berkant, Fatma Erdek, Güneş Demirel, Stephanie Meyer ve Elif Şafak'tır. En büyük hayalim karakterlerimi okuyucularımla buluşturmaktı ve çok şükür ki bunu başardım.

Gerçekleştirmek istediniz   ileriye yönelik bir hayaliniz var mı?

Evet, var. Karakterlerimin kitap sayfalarından sıyrılıp beyaz perde de veya beyaz camda hayat bulmasıdır.

Yaşadığınız bölge sizin şair  olmanızda etkili mi?

Kesinlikle! Yazdıklarımı satırlara dökerken onlardan besleniyorum.

 

Editör: TE Bilisim