Sayın Akdağ yine o dönemde sağlık alanında ki hedeflerini, “Sağlıkta dönüşümde ortaya koyduğumuz hedeflerde Türkiye’yi bir lider ülke konumun

Sayın Akdağ yine o dönemde sağlık alanında ki hedeflerini, “Sağlıkta dönüşümde ortaya koyduğumuz hedeflerde Türkiye’yi bir lider ülke konumuna koymaya kararlıyız.” sözleriyle belirtmişti.

Sağlıkta dönüşümün ana hedefi ise Türkiye Cumhuriyetinin Sağlık Sistemini 21. Yüzyıl vizyonuna uygun hale getirmek ve insanımıza hak ettiği kaliteli sağlık hizmetinin sunmaktı. Bu çerçevede, “Sağlıkta Dönüşüm Programı” , kamuyu yeniden yapılandırma anlayışına uygun olarak, sağlık alanının yeniden düzenlenmesini sağlama yolunda atılmış çok önemli bir adım olarak da nitelendirilebilirdi…
Bu projenin amacı, sağlık alanında vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek ve sağlığını güvence altına almaktır. Vatandaşın yaşam hakkının ve sağlıklı hayat sürdürebilmesinin güvence altına alınması sosyal devlet anlayışının temel göstergelerinden biridir.
Bu amaç doğrultusunda ilk iş olarak; bilindiği gibi Devlet Hastaneleri, Sigorta Hastaneleri ve Kurum Hastaneleri birleştirilip tüm vatandaşlarımızın ortak kullanımına açılarak, Sağlıkta Dönüşüm Programının ilk adımı atılmış. Aynı zamanda, aile hekimliği uygulaması ile birinci basamak sağlık hizmetleri güçlendirilmiş, hastanelerimizi idari ve mali özerkliğe kavuşturulmuş, Sağlık Bakanlığı planlayıcı ve denetleyici bir rol üstlenmek üzere yeniden yapılandırılandırılmıştı. Nüfusun genelini kapsayacak bir genel sağlık sigorta sistemi hayata geçirilmişti.
Evet Sevgili okurlar …

Son on beş yılda, devletimizin sağlık alanındaki kalkınma planı, yüce meclisimizin desteği ve siz sevgili vatandaşlarımızın bizlere olan inancı ile sağlıkta çok büyük yollar kat ettik. Nereden nereye geldik derken emin olun siyaset yapmış olmayız. Öncelikle bunu kabul edelim.
‘’Sağlıkta Dönüşüm’’ vatandaşlarımıza ücretsiz, ulaşılabilir ve kaliteli sağlık hizmetlerinin eksiksiz olarak sunulması olarak yansıdı. Evde Bakım birimlerimiz, Aile Hekimliklerimiz, 112 ekiplerimiz, Sağlıklı Yaşam Merkezlerimiz, 2. Ve 3 Basamak Hastanelerimiz ve Üniversite Hastanelerimiz…

İnsani Yaşat ki Devlet Yaşasın!

Kamu ile özel Sağlık kurumları arasında imzalanan protokolle verilen ortak sağlık hizmeti. Bir sağlık personeli olarak bu dönemde sağlık hizmeti vermiş ve de veriyor olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Öncelikle bunu bilmenizi isterim.
Sağlıkta Dönüşümün gerçek ve gizli kahramanları Sağlık Çalışanlarıdır!

Buraya Kadar her ne kadar her şey bir Devlet politikası gibi görünse de sevgili dostlar sağlıkta dönüşümün en büyük ve değerli paydaşlarından birisi hiç kuşkusu yok ki sağlık çalışanlarımızdır.
Gelişime ve yeniliklere açık bir şekilde sağlık alanında ki iyileştirmelerin ve verilen kaliteli sağlık hizmetinin hiç şüphe yok ki mimarlarından biri sağlık çalışanlarıdır. Son 15 yılda sağlık çalışanları çok emek harcamış ve sağlıkta dönüşümün gerçekleşmesi sürecinde insan üstü bir güç ve çaba sarf etmişlerdir. Geçen onca yılın ve kat edilen onca yolun ardından ….

Sağlıkta Dönüşümün İkinci fazında Sağlık Bakanlığı görevini Sayın Recep Akdağ’dan teslim alan Sayın Sağlık Bakanımız Ahmet Demircan’a yeni görevinde hayırlı olsun diyoruz.

Sayın Bakanımız Demircan, ‘’Sağlıkta Memnuniyet oranını arttırmak, hizmeti verenin memnuniyetiyle olur. Onunda memnuniyetini kazanmamız lazım .’’sözleri ile adeta kalbimizde taht kurmuş ve Sağlıkta Dönüşümün 2. startını vermiştir.
Hangi alanda olursanız olun kaliteli hizmet vermenin birincil şartı öncelikle çalışan memnuniyetidir. Hele de konu sağlıksa çalışan memnuniyeti hasta memnuniyetinin en önemli koşuludur. Hepimizin dileği sağlık alanında yüzleri gülümseyen ve işini iyi yapan sağlık personelleri görmektir. Hekiminden hemşiresine sağlık hizmeti bir ekip işidir . Ve Sağlık alanında ki bu meslek guruplarının sorunları tek tek irdelenmeli ve üstüne gidilmelidir.

Sağlıkta Dönüşümün İkinci Fazında Sayın Bakanımızdan Beklentilerimiz;
Öncelikle Sayın Sağlık Bakanımızın çalışan memnuniyeti konusunda ki yüksek hassasiyetinin bizleri çok memnun ettiğini bir kez daha belirtmek isterim. Devamında:

• Döner Sermayelerin Emekliliğe yansıtılması
• Yıpranma Payının verilmesi
• Sağlık alanında ki yönetici / sendikal mobbingin önüne Geçilmesi
• Sağlık Çalışanlarına liyakat esasına göre Görev / Ünvan Verilmesi
• Görev ve Ünvan Değişikliği Sınavları’nda Mülakaat’ın kalkması
• Eş durumu ve Alt bölge tayinlerinde sağlık çalışanlarına kolaylık sağlanması
• Sağlık Yöneticisi olabilmek için dileyen kişinin arzu ettiği branşlara başvurabilme hakkının açık olması.
• Sağlıkta şiddet yasasının biran önce yürürlüğe girmesi
• Kamu Hastanelerinde haftalık fazla mesai saatinin belirli bir sınırın üzerini geçmemesi
• Ve yine Her 4 hastadan 4 ‘ünün de sağlık kurumlarından memnun olarak ayrılmasının bizimde dileğimiz olduğunun Sayın yetkililerimiz tarafından bilinmesi Sayın Sağlık Bakanımızdan ve Sağlık Bakanlığımızdan beklentilerimizdir.

Saygılarımla
Bir sonra ki yazımda görüşmek dileği ile sağlıkla kalın.