2.el araba ilanları araştırılırken alıcıların aracın fiyatından ziyade yakıt tüketimine daha çok önem verdikleri görülmektedir. Bizlerde bu amaçla sizlere yardımcı olması amacı ile benzinli ve dizel yakıt türlerinin artılarına ve eksilerine değineceğiz. Sizlerde ihtiyaçlarınız doğrultusunda en mantıklı yakıt türünde 2.el araba satın alma eğilimi içerisinde girebileceksiniz...



Benzinli Araçların Avantajları ve Dezavantajları







  1. Benzinli araçlar düşük fiyatlardan satın alınabilmekte iken yüksek yakıt tüketimine sahiptirler.


  2. Benzinli araçların motorları oldukça sessiz çalışmaktadır.


  3. Benzinin litre fiyatının özellikle ülkemizde yüksek olması benzinli araçların en önemli dezavantajları arasında yer almaktadır.


  4. Benzin motoru az yıprattığı için düşük servis ve bakım giderleri benzinli araçların en önemli avantajları arasında yer almaktadır.


  5. Motorun sağlıklı çalışmasına izin veren benzin 2.el araba performansının yüksek olmasını sağlar.


  6. Benzinli 2.el araba alanlar araca LPG taktırabilirler.


  7. Benzinli araçların ikinci el araba piyasasında satışı oldukça zordur.






Dizel Araçların Avantajları ve Dezavantajları







  1. Dizel bir aracın en önemli avantajı oldukça ekonomik yakıt tüketimidir.


  2. Bir dizel araba, benzinli bir araca göre daha pahalı olmaktadır.


  3. Dizel bir aracın düşük litre fiyatı avantajken yüksek motor sesi en önemli dezavantajları arasında yer almaktadır.


  4. Dizel araçların ikinci el piyasası daha hareketlidir.


  5. Dizel ikinci el araba sahibi olmak istiyorsanız yüksek servis ve bakım ücretlerine katlanmanız gerektiğini unutmayın.


  6. Dizel araçların çevreye zarar vermemesi bir avantaj iken LPG ile uyumsuz olması araç sahibi için bir dezavantaj olmaktadır.






Peki En Mantıklısı Hangisi?





alırken benzinlinin mi sizin için mantıklı yoksa dizelin mi sizin için en mantıklı olup olmadığını anlamanın en iyi yolu kullanım tercihlerinize bağlıdır. Mesela yıl boyunca çok fazla Km yapan biri iseniz Dizel bir araç kullanmanız daha mantıklıdır. Ayrıca satmak yerine aracı uzun yıllar kullanmak için alıyorsanız da dizel araçların daha mantıklı olduğunu söyleyebiliriz.



Aracınızdan performans bekleyen biri iseniz ve aynı zamanda servis ve bakım hengamesi ile uğraşmak istemiyorsanız benzinli araçları tercih etmeniz çok daha mantıklı olacaktır.



Böylelikle sahibinden araba almak isteyen kişilere dizel ve benzinli motorların avantajları ve dezavantajları ile ilgili bilgiler vermeye çalıştık. Sizde 2. El araba almak istiyorsanız size yardımcı olacaktır. Biarabam.com daki filtreleri kullanarak benzinli veya dizel araba araması yapabilirsiniz.
Editör: TE Bilisim