İSTANBUL (AA) - Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) ev sahipliğinde 14 Ekim tarihinde İstanbul'da başlayan "8. İstanbul Moda Konferansı & 31. IAF Dünya Moda Kongresi" adına düzenlenen yemek, sektör temsilcilerinin ve kongre kapsamında Türkiye'ye gelen alım heyetlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda verilen bilgilere göre, konferansın isim sponsorluğunu üstlenen Almanya merkezli finans kuruluşu DS-Concept, beraberinde toplam 735 milyon dolar cirolu 12 alım grubunu ilk kez Türkiye'ye getirdi.

Alım gruplarının Türkiye pazarına girmesine öncülük eden DS-Concept Genel Direktörü Ansgar Hütten, yaptığı konuşmada, ABD'den Çin'e, İngiltere'den Hong Kong'a dünya ticaretine yön veren ülkelerde ofislerinin bulunduğunu belirterek, buralarda edindikleri ilişki ağını Türk hazır giyim sektörünün hizmetine sunmayı amaçladıklarını söyledi.

Hütten, 11 ülkede faaliyetlerini sürdürdüklerini anlatarak, şunları kaydetti:

"DS-Concept, uluslararası ticaret finansmanı alanında faaliyet gösteren ve dünya ticaretine yön veren bir organizasyon. Diğer banka ve finansal kuruluşlardan farklı olarak her firmanın ihtiyacına özel finansal çözümler geliştiriyoruz. 8'incisi düzenlenen İstanbul Moda Konferansı'nın isim sponsoru olarak daha önce hiç Türkiye pazarına girmemiş 12 alım grubunu beraberimizde getirdik. Türk hazır giyim ve konfeksiyon üreticileri için bu önemli bir fırsat.

Dubai, Almanya ve İspanya'dan gelen ve yıllık toplam 735 milyon dolarlık ciroları bulunan bu grupların, Türkiye'nin hazır giyim ve konfeksiyon ihracatında itici güç olacaklarına inanıyorum."

"Dortmund'un lisanslı ürünleri Türkiye'de üretilecek"

Hütten, Türk futbol kulüplerinde son zamanlarda görülen lisanslı ürün pazarının Avrupa kulüplerinde çok daha geniş bir alana yayıldığını aktararak, "Alım gruplarımızdan biri Avrupa'nın ikinci büyük spor kulübü Borussia Dortmund'un lisanslı ürünlerini Türkiye'de ürettirecek. Bu yanıyla baktığımızda Türk hazır giyim sektörüne Avrupa futbol kulüplerinin yüzlerce milyon dolarlık lisanslı ürün pazarıyla ilgili yeni bir kapı açıyoruz" diye konuştu.

Hazır giyim firmalarının alım ofisleri ile yaratılan talebe daha hızlı cevap verebilmeleri için ham madde alımlarını kolaylaştırmak istediklerini vurgulayan Hütten, bu ihtiyacı karşılamak için de Pakistan merkezli denim ve dokuma kumaş üreten 13 firmayı Türkiye'ye getirdiklerini dile getirdi.

Hütten, söz konusu ham madde üreticisi şirketlerin hepsinin sigortalanmış firma olduğunun altını çizerek, "Hazır giyim üreticilerinin bu firmalardan ham madde alımlarını kolaylaştıracağız. Türk üreticiler ihtiyaç duydukları denim ve dokuma kumaşları bu firmalardan almaları halinde nakit finansmanı konusunda kendilerine her türlü desteği vererek Türkiye'nin ihracatına pozitif etki sağlayacağız" bilgilerini de paylaştı.
Editör: TE Bilisim