HABER: FUNDA AKOSMAN

Davete ünlü sanatçı küratör Emre Ertürk’ün dostları, TOÇEV gönüllüleri, iş, sanat, cemiyet ve magazin dünyasının tanınmış değerli simaları katıldı.

Amazon Kadınları sergisine katılan 10 değerli sanatçının eserleri TOÇEV yararına satışa sunularak, birçok kız çocuğun ve gencin eğitimine destek verildi.

2-99

Emre Ertürk’ün yakın dostu aktivist dünyaca ünlü Meera Gandhi'de Emre Ertürk’ün misafiri olarak geceye anlam kattı. Ve kendisi de TOÇEV yararına yapılan muhteşem sergiye katılmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Ebru Uygun ve Emre Ertürk 'e, kadınların eğitimine katkı sağladıkları için, Woodstock Film festivalinde, yardımlaşmayı savunan aktörlere takdim ettiği Giving Back kristal ödülünü verdi.

Ayrıca, geceye katılan değerli sanatçılara ve bu gecenin hayata geçirilmesini sağlayan sanatçı küratör Emre Ertürk’e, TOÇEV Başkanı Ebru Uygun’a, sanatçılara ve bu anlamlı sergiye ev sahipliği yapan CVK Park Bosphorus Hotel adına plaketleri takdim edildi. Açılış gecesine Ertürk'ün dostları Sibel- Ferruh Karakaşlı, Gaye- Fuad Akömer, Asligül Atasagun, Sinem Yıldırım, Joel Pinto, Tuba- Tuçe Peksayar, Doğan Paksoy, Yonca Ortam, Dilek Çıkrıkçıoğlu, Elif Kıramer, Banu Kalpakçıoğlu gibi birçok ünlü sima, Ertürk 'ü yalnız bırakmadılar.

Asligül Atasagun-1

8 Mart Dünya Kadınlar gününe ithafen, Kadınlar ve Kibele’den bu yana, kadınların kutsallığını, anneliğini doğurganlığını, üretkenliğini konu alan ve son zamanlarda artan kadına şiddet olaylarına da başkaldıran teması ile Amazon kadınlarının koruyucu enerjisiyle birleşerek, 10 değerli Türk çağdaş sanatçı kadının eserleri izleyici ile buluşuyor.

Sanatçılar arasında Handan Korkmaz, Ebru Uygun, Zübeyde Çelik, Şahika Kutsal, Nurdan Yılmaztürk, Sibel Baruh, Okşan Mete Abulaf, Sibel Çataklı, Sara Beri, Sara Özsarfati, sergiye tabloları ile katılan değerli isimler arasında yer alıyor.

Meera Gandhi Emre Ertürk Ebru Uygun-1

8 Mart Dünya Kadınlar günü adına gerçekleşen dayanışmada, özel seçilen eserlerden elde edilen gelir TOÇEV’e bağışlanarak, bir sosyal dayanışmaya da dikkat çekiyor. Açılış gecesinin Dünya Ressamlar Gününe denk gelmesi de Ertürk'ün yaptığı konuşmada, günü hatırlatması ile bol alkış aldı.

"James Cameron'ın Sanatı" sergisi, İstanbul'da sanatseverlerle buluşacak
"James Cameron'ın Sanatı" sergisi, İstanbul'da sanatseverlerle buluşacak
İçeriği Görüntüle

Sibel Baruh Emre Ertürk Beti Russo-1

Amazon Kadınlar sergisinin farklı işlerinden biri de, Küratör sanatçı Emre Ertürk ve 10 kadın sanatçının birlikte yaptıkları özel eser, kadına şiddete hayır diyerek kadının toplumda ki değerini, anaçlığını tekrar tekrar vurgulayarak sanatseverlere sunuyor.

Tuba Peksayar Emre Ertürk Fatoş Kalpakçıoğlu-1

Amazon Kadınlar sergisi CVK Park Bosphorus Hotel’de 28 Şubat-10 Mart tarihleri arasında izlenebilir.