2014 yılından beri kripto para haber sitesi olarak hizmet vermekte olan Türkiye'nin ilk kripto para haber kaynaklarından CoinTürk, son zamanlarda gündemi meşgul eden Elon Musk’ın Twitter’ı satın alması ve bu durumun meme token’lar üzerindeki etkisi konulu bir yazı kaleme aldı.

Twitter’ın Yeni Sahibi: Elon Musk

Geçtiğimiz günlerde sızdırılan bir belgede Tesla patronu Elon Musk’ın Twitter’ı satın alma aşamasının en geç Cuma günü sonlandırılacağı açıklandı. Bunun hemen sonrasında Musk elinde bir lavabo ile Twitter binasında görüntülendi. Daha sonra ise Musk’ın resmi olarak Twitter’ı satın aldığı açıklandı.

CoinTürk adlı kripto para ve blockchain haber sitesinde de belirtildiği gibi Elon Musk yaptığı açıklamalarda Twitter’ı satın almasının asıl nedeninin; insanlığın şiddete başvurmadan, fikirlerini sağlıklı bir şekilde paylaşabilecekleri ortak bir dijital platform yaratmak olduğunu dile getirdi. Buna ek olarak popüler isim sosyal medyanın yanlış amaçlarla kullanılabileceğini ve bunun da tehlikeli olabileceğini dile getirdi. Bu noktada Musk yaptığı açıklamalarda, sosyal medya platformlarının aşırı sağ ve sol kesimlerde kutuplaşmayı ve nefreti körüklediğini de ekledi.

Öte yandan Tesla CEO’su yaptığı açıklamalarda yukarıdaki açıklamalarına ek olarak Twitter’ı satın almasının arkasındaki nedeninin para olmadığının da altını çizdi. Dolayısıyla açıklamalar doğrultusunda Musk’ın hedefinin politik ve diğer farklılardan kaynaklanan nefret ortamına son vermek olduğu yorumları yapılıyor.

Alım duyurusundan sonra Musk kripto para ekosistemini heyecanlandıran ilk yeniliği de duyurdu: Twitter, dört pazar yeri ile ortaklaşa olarak kullanıcıların NFT’leri doğrudan tweetler aracılığıyla almasına, satmasına ve görüntülemesine izin vereceğini açıkladı.

Meme Token’lara Etkisi

Musk’ın Twitter’ı satın alması başta Dogecoin (DOGE) olmak üzere meme token’lar üzerinde gözle görülür bir etki yarattı. Piyasa değeri bakımından en büyük meme token olan DOGE, 0,0855 dolara kadar yükseldi. DOGE yazının kaleme alındığı sırada 0,075 dolardan işlem görüyor. Bununla birlikte popüler meme token Shiba Inu’nun da (SHIB) 0,00001184 dolara kadar yükseldiği görülüyor.

Analistlere göre her ne kadar piyasadaki genel gidişata bağlı olsa da bu hamle uzun vadede meme token’ları ve özellikle DOGE’yi daha üst seviyelere taşıma potansiyeline sahip olabilir.

Editör: TE Bilisim