MUŞ (AA) - Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla ilçede düzenlenen etkinliklere Türkiye'nin farklı bölgelerinden vatandaşlar katıldı.

Etkinlik alanı üzerinde uçuş gerçekleştiren Jandarma Genel Komutanlığı ekiplerinin helikopterlerle yaptığı 'Çelik Kanatlar' ve 'Üzüm Salkımı' gösterileri, vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edildi.

Gösterileri izleyen vatandaşlar, helikopterlerin havadaki hareketlerini cep telefonlarıyla kaydetti.

Gösteriyi hayranlıkla izlediğini belirten Filiz Gönül, 'Jandarmanın Çelik Kanatlar gösterisini ve ardından Jandarmanın Üzüm Salkımı gösterisini izledik. Çok gurur vericiydi, çok heyecanlıydı. Çok beğendik, çok güzeldi her şey.' dedi.

Vatandaşlardan yoğun ilgi

 Vatandaşlar ve çocuklar, gün boyunca düzenlenen farklı programlara katılarak keyifli vakit geçirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile görüştü
İçeriği Görüntüle

Etkinlik alanında oluşturulan okçuluk deneyim alanı ile çocuklar ve yetişkinler için hazırlanan at binme alanı da ziyaretçilerin yoğun ilgisini gördü.

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından çocuklara yönelik etkinliklerin yanı sıra şişme oyun parkuru, voleybol, futbol, badminton, masa tenisi, langırt, golf, halat çekme ve matrak etkinlikleri düzenlendi.

Gün boyunca devam eden etkinliklerde vatandaşlar ve çocuklar hem geleneksel spor dallarını deneyimledi hem de çeşitli aktivitelerle eğlenceli vakit geçirdi.

Malazgirt Zaferi'nin tarihi ve kültürel mirasının gelecek nesillere aktarılmasının amaçlandığı etkinliklere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Dirayet Özova, AA muhabirine, atalarından kalan okçuluk sporunu yaymaya çalıştığını söyledi.

Özova, 'Biz buraya dedelerimizden kalan okçuluk faaliyetlerini yaşatmak için geldik. Okçuluk faaliyeti çok güzel bir faaliyet. Ruh sağlığına, beden sağlığına, güçlü ve dinç kalmaya çok iyi geliyor. Çok güzel bir spor.' dedi.

İki gündür etkinliklere katıldığını söyleyen Hebun Şancı ise 'Öncelikle etkinlikler çok güzel geçiyor. At yarışları oluyor, ok atıyoruz. Çok eğlenceli ve güzel geçiyor.' diye konuştu.

Kazakistanlı olduğunu ve 2 yıldır Malazgirt'te yaşadığını belirten Filiz Gönül da 'İki gündür kutlamalara geliyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte çok güzel ve çok heyecanlı geçiyor. Jandarmanın Çelik Kanatları gösterisini izledik, SOLOTÜRK'ü izledik. Hepsi çok gurur vericiydi. Burada ok attık, atlara bindik.' ifadelerini kullandı.


 

Muhabir: Ömer Varlık

Kaynak: AA