ABD'de koronavirüs kaynaklı ölümler 1 milyonu geçti
Beyaz Saray yaptığı açıklamada ABD'de Covid-19 kaynaklı ölümlerin 1 milyonu geçtiğini açıkladı.
ABD Başkanı Joe Biden’ın talimatıyla 1 milyon kişinin hayatını kaybetmesinin ardından saygı için ülkede bayraklar yarıya indirildi.
Biden, “Bu pandemi sona ermiş değil. Bugün ABD’de trajik bir dönüm noktasındayız. COVID’den 1 milyon kişi öldü, ailelerin yemek masalarında 1 milyon sandalye boş" ifadelerini kullandı.
Dışişleri Bakanlığı'na göre ABD, 110'dan fazla ülke ve bölgeye yaklaşık 540 milyon doz aşı gönderdi.
ABD'deki üniversiteye Türk Rektör Yardımcısı
Dünyanın en iyi 50, ABD’nin ilk 10 üniversitesinden biri olan North Carolina’daki Duke Üniversitesi’nin rektör yardımcılığına Dr. Yakut Gazi seçildi.
Dr. Gazi Eğitimde yenilik ve dijital eğitim ile akademik konulardan sorumlu rektör yardımcılığı görevini yürütecek.
98 yıllık üniversitenin eğitim teknolojisi Dr. Yakut Gazi’ye emanet edildi. Duke Üniversite yönetimi bu önemli pozisyon için yapılan seçimde sıcaklık, samimiyet, cana yakınlık, dürüstlük ve iş birliğine yatkınlık gibi özelliklerin belirleyici olduğunu belirtti.
Dr. Gazi, pedagojik inovasyon ve dijital eğitim stratejilerinin, gençlerin akademik zenginleştirme programlarının ve sürekli eğitim ve yaşam boyu öğrenme tekliflerinin geliştirilmesi ve yürütülmesinden sorumlu olan Öğrenme İnovasyonu ve Sürekli Çalışmalar ofislerini denetleyecek.
Türk akademisyen Amerika Birleşik Devletleri, İspanya, Türkiye ve Katar'da eğitimci ve üniversite yöneticisi olarak yaklaşık otuz yıllık deneyime sahip.
Dr. Gazi “Duke topluluğuna katılmaktan onur duyuyorum. Liderlik edeceğim ekip, yaşam boyu ve küresel bir etkiye sahip akademik yenilik için önemli. Şu anda sadece Duke'te öğrenimin geleceğini değil, aynı zamanda yüksek öğrenimin ve yetenek stratejisinin geleceğini de şekillendirmek için eşsiz bir fırsatımız var. Öğrenme deneyimini zenginleştirmek ve Duke'un küresel ağını etkinleştirmek için Duke'ün fakültesi, personeli, liderliği ve daha geniş topluluğu ile birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum." ifadelerini kullandı.
ABD’de 2021’de 107 binden fazla kişi aşırı doz uyuşturucundan öldü
ABD’de aşırı dozda uyuşturucu madde kullanımı kaynaklı ölümlerin sayısı geçen yıla göre bir kez daha rekor düzeye ulaştı.
ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin (CDC) son verilerine göre, 2021 yılında 107 binden fazla kişi aşırı dozda uyuşturucu madde nedeniyle yaşamını yitirdi. 2020 yılına göre bu oran bu sene yüzde 15 arttı.
5 dakikada 1 kişi hayatını kaybediyor
Beyaz Saray Ulusal Uyuşturucu Kontrol Politikası Ofisi Direktörü Dr. Rahul Gupta, “Her beş dakikada bir aşırı dozdan bir hayat kaybediyor olmamız kabul edilemez” açıklamasını yaptı.
ABD’de bebek maması kıtlığı
Koronavirüsten dolayı üretimin azlığı ve tedarik zincirindeki sorunlar nedeniyle şimdi de ülkede bebek maması kıtlığı baş gösterdi.
Ülke çapındaki aileleri etkileyen bebek maması kıtlığı nedeniyle, bazı ebeveynler evde mama yapmaya çalışıyor.
Target, CVS ve Walgreens gibi ABD’deki en büyük perakendeciler ve eczane zincirleri, arz açığı nedeniyle bebek maması satışlarına kısıtlama getirileceğini açıkladı.
Washington’daki Trump oteli resmen el değişti
Kira haklarını 400 milyon $'a satışa çıkaran Trump, Miami merkezli yatırım şirketiyle 375 Milyon Dolara anlaştı.
Otelin satışı için 375 milyon dolara anlaşıldı ve resmi devir gerçekleşti. Satışın ardından otelin yeni ismi Waldorf Astoria olacak ve Hilton Group tarafından yönetilecek.
Trump ismi otelden söküldü
Trump Organizasyonu'nun 60 yıllık kira kontratının bulunduğu 263 odalı otel için 2019'dan bu yana alıcı aranıyordu.
2023 Yeşil Kart sonuçları açıklandı
ABD’de yaşama hayali kuran milyonlarca kişinin başvuruda bulunduğu GreenCard 2023 çekiliş sonuçları açıklandı.
Süresiz oturma izni veren GreenCard dünya genelinde her yıl 55 bin kişiye çekiliş yoluyla veriliyor.
Sonuçlar için https://dvprogram.state.gov/ ziyaret edebilirsiniz.