Şimdi bugün hepimiz Ukrayna Rusya meselesine odaklandık.  Temelde ne olmuştu, Ukrayna rahat durmadı, darbeyle seçilmiş hükümeti devirdi.  Darbeyi yapan yaptıran Amerika’ydı çünkü mevcut eski lider Yanukoviç Rus yanlısıydı Amerika’ya uzak bir isimdi. 

Çıkan iç çatışmalar neticesinde görevi bırakmak zorunda kaldı, bu çatışmaları körükleyende yine Amerika! Bugün Putin’in Ukrayna’ya savaş açmasının perde arkasında da tamamı ile bu yatıyor! Putin açık açık bizim kapımızın önüne kadar silahlar yığan Amerika ve Nato biz buna müsaade etmeyiz dedi. 

Amerika, Avrupa ve Nato önce Ukrayna’yı gazladılar sonra yalnız bıraktılar!  Benzerini nerede görmüştük? Hatırlayın yine başka bir lider Amerika’nın ve Nato’nun gazına gelmişti.  Mihail Saakaşvili batı yanlısı bir liderdi 2008 yılında Rusya’ya savaş açtı ama bedelini yine ağır ödedi!  Bugün bütün gözler Rusya’ya, Ukrayna’ya çevrilmiş vaziyette! 

Ama asıl bakmamız gereken bir yer daha var! O da Çin! 

Neden Çin? Çünkü Çin devleti tıpkı Rusya’nın Ukrayna’yı işgal ettiği gibi Tayvan’ı işgal etmek istiyor.  Şimdi bakın dikkat edin Putin Büyük Sovyet imparatorluğundan sonra Büyük Rusya hayaliyle yeni Rus Çarı olmak istiyor.  Çin ise Tayvan konusunda net bir açıklama yapıyor! Birleşik Tek Çin! 

Tayvan’da da durum aynı Ukrayna gibi… Tayvan hükümeti batı Amerika yanlısı… Amerika Tayvan’a üs kurmak istiyor silah yardımı yapıyor! Çin ise buna izin vermek istemiyor ve Çin devlet başkanı daha yeni açıklama yaptı Büyük ve Birleşik Çin devleti için barışçıl yolu seçiyoruz!  Bu ne demek ? Barışçıl yol olmazca ülkenizi işgal ederiz demek! 

İşte tam burada ince bir detay var! 

Çin’in Tayvan’ı işgal etmesi demek, ezeli rakibi Japonya’yı da ileriki yıllarda işgal etmesinin kapısını açması demek! Japonya’yı kısa vadede işgal edemez! Ama Tayvan’a girebilir! Rusya zaten Ukrayna’yı işgal etti, yine Rusya Kırım’ı ilhak etti kendine bağladı, üst tarafta Belarus’u kendine bağladı. Çin’de Tayvan’ı kendine bağlayacak! Çünkü eğer bu olmaz ise Çin’in ve Rusya’nın kapısında Batı’nın barut kokusundan geçilmeyecek!  İşte bu yüzden Rusya Ukrayna’da olmak zorunda, işte bu yüzden Çin Tayvan’da olmak zorunda. Bütün mesele hakimiyet meselesi… 

Ama bakın yaşarsak görürsünüz eğer bu hakimiyetler sağlanırsa ki sağlanıyor! Rusya ve Çin bugün batıya karşı çok yakın müttefikler adeta yedikleri içtikleri ayrı gitmiyor. Ama işte bahsettiğimiz hakimiyet sağlanırsa Asya’da Rusya ve Çin’in it dalaşını izlicez. Hakimiyet kavgasını izlicez. 

Ama bir oyun daha oynanacak! 

O da ne biliyor musunuz? Nükleer silahlar, tanklar, ağır silahlar, uçaklar verilen Yunanistan ile Türkiye’nin çatışmasını sağlamak! Yunanistan’ı silahlandıran Fransa, Almanya liderleri ise Amerika! Silah desteğinin ve para yardımının en büyüğü Amerikadan geldi Yunanistan’a… Böyle bir durumda Amerika yine savaşa direkt dahil olmayacaktır ama Türkiye’ye ekonomik yaptırımlar uygulayacaktır. 

Peki Rusya? Türkiye’nin yanında mı yer alır sanıyorsunuz? Hayır yer almaz çünkü Akdeniz’de zengin Arap devletlerini Yahudilerin kucağına vermek istemiyor Rusya, Amerika’nın İngilterenin kucağına vermek istemiyor Rusya.  Ve Rusya’nın Akdeniz’de ki stratejik tek engeli Türkiye! Çünkü Ruslar Akdeniz’de büyük güçlerden biri olmazlarsa, süper güç olamayacaklarını çok iyi biliyorlar! Çünkü hem Asya devletleri, hem Avrupa devletleri tarafından bölgede ki süper güç, bölgede ki denge unsuru, söz sahibi olacak bir Türkiye’yi hiç biri istemiyor. Yani asıl mesele Ukrayna değil, asıl mesele Tayvan değil! Asıl mesele uzun vadede Türkiye’nin adım adım kuşatılması!