TRABZON - Spor Toto Süper Lig’in zirvesindeki Trabzonspor’un stoperi Edgar Ie, kulüple olan sözleşmesinin uzatılmasından mutlu olacağını söyleyerek, “Sözleşmemin devam etmesinden ben de mutlu olurum. Çünkü burada mutluyum” dedi.

Trabzonspor, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde saat 11.00'de Fraport TAV Antalyaspor ile hafta sonu deplasmanda yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Bordo mavili takımın stoperi Edgar Ie, antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 ‘ÇALIŞMALARIMIZIN KARŞILIĞINI ALIYORUZ’

Hem saha içinde hem de dışında takım arkadaşlarıyla olan arkadaşlıklarının sahaya yansıdığını söyleyen Edgar Ie, “Saha içi ve dışında arkadaşlık olarak baktığınızda gayet iyi bir durumdayız. Bundan da hepimiz mutluyuz.  Çalışmamızın karşılığını alıyoruz. Trabzonspor’a baktığımızda geleceği olan bir takım görüyorum. Çünkü hem sahanın içinde hem de sahanın dışında taraftarların birlikteliğini görüyorsunuz. Ve insanların bizi nasıl desteklediğini görüyoruz. Aynı şekilde devam edersek sezon sonunda bütün hedeflerimize ulaşabileceğimizi düşünüyorum ben” diye konuştu.

‘VITOR İLE İYİ ARKADAŞLIĞIMIZ VAR’

Savunma hattında Vitor Hugo ile iyi anlaştıklarını belirten Edgar, “Vitor ile hem iyi bir arkadaşlığımız var, hem de dil olarak birbirimizi anlayabiliyoruz saha içerisinde. Maçlara çıktığımızda bütün takım arkadaşlarımız gibi üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Amacımız takımımıza en iyi şekilde faydalı olabilmek, biz de Vitor’la onu yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ülkesinin katılacağı Afrika Kupası maçları hakkındaki soruyu yanıtlayan futbolcu, “Biz anı yaşamaya çalışıyoruz. Gün gün maç maç bakmaya çalışıyoruz. Benim de bütün odağım Trabzonspor’a yönelmiş durumda. Önümüzdeki bir sonraki maçı düşünüyorum. Milli Takım belki biraz daha sonra gelecek bir konu” dedi.

‘EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ’

Edgar, teknik direktör Abdullah Avcı ile iyi bir iletişimde olduklarını şöyle anlattı:

“Hocamızla çok yakın bir iletişimimiz var. Hocamız isteklerini direkt olarak bize ifade edebiliyor. Biz de saha içerisinde hocalarımızın isteklerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Yaklaşık 1 buçuk yıldır Vitor’la beraber oynuyoruz. Saha içine çıktığımızda kim oynarsa oynasın defansın diğer bölgelerinde hangi arkadaşlarımız oynarsa oynasın herkes hocamızın isteklerini yerine getirmeye ve takım içinde elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor."

‘FUTBOL ESKİSİ GİBİ TEK YÖNLÜ DEĞİL’

Dünyada futbol anlayışında değişim yaşandığı ve savunma hattı oyuncularının da en az forvetler kadar önemli olduğuyla ilgili yöneltilen soruyu yanıtlayan Edgar Ie, “Futbol aslında eskisi gibi tek yönlü bir oyun değil. Eskiden savunma oyuncularından beklenen, topu aldıklarında topu ileri vurmalarıydı. Ancak bugün günümüze geldiğimizde farklı bir futbol görüyoruz. Çünkü savunma oyuncularından başlayan bir hücum organizasyonu var. Savunma oyuncusu iyi bir top çıkarabilirse ve o topu iyi kullanabilirse, topun önemini bilebilirse, öndeki oyunculara yardımcı olabilmeye çalışıyor. En iyi şekilde de yardımcı oluyor. Çünkü eskiden baktığınızda sadece öne doğru vurulan uzun topla oynanan oyun vardı. Bugün ise savunma oyuncularının topla daha iyi olduklarını ve topla daha iyi iletişim kurabildiklerini görüyoruz. Ben futboldaki değişimi buna bağlıyorum. Artık savunma oyuncuları en az ön taraf oyuncuları kadar topla iyi olmak zorundalar” ifadelerini kullandı.

‘BURADA MUTLUYUM’

Edgar Ie, sezon sonu sora erecek olan sözleşmesinin yenilenmesinin kendisini de mutlu edeceğini ifade ederek, “Sözleşmemin devam etmesinden ben de mutlu olurum. Çünkü burada mutluyum. Ancak ben aslında anı yaşamayı tercih eden biriyim. Tabi ki mutlu olduğunuz yerde devam etmek istersiniz. Ancak öncelikle şu ana bakalım, sezon bittiğinde gelecekte neler konuşulur, gelecek geldiğinde hep beraber oturur konuşuruz bunu” dedi.

‘BİZİMLE İLGİLİ SÖYLENEN ŞEYLERİ GÖRÜYORUZ’

Trabzonspor’un ligde iyi durumda olduğunu belirten Edgar, “Bugünden şampiyon olarak gösterilmemiz belki kasıtlı da olabilir. Çünkü henüz ligin ilk yarısı bile tamamlanmadı ve oynanacak çok maç var. Biz de bizimle ilgili söylenen şeyleri görüyoruz. Belki maçları kazanıyoruz ama henüz bir kupa kazanmış değiliz. İyi gidiyoruz belki böyle gitmeye devam edeceğiz ve bunun için çalışıyoruz. Ancak şu an için hiçbir şey bitmiş değil. Onun için rehavete girmeden maçları kazanmaya devam etmek istiyoruz” dedi.

‘LİDER TAKIMI HERKES YENMEYE ÇALIŞACAK’

Edgar, Covid-19 pandemisi nedeniyle taraftarlardan uzak kaldıklarını ve futbolun taraftarlarla birlikte daha da güzel olduğunu belirterek şunları söyledi:

“İki yıllık geçen pandemide maç oynamak çok kolay değildi. Çünkü taraftarlarla oynadığınızda motivasyonunuz ister istemez artıyor. İşinizi daha iyi yapmaya çalışıyorsunuz. Tabi ki işinizi her zaman iyi yapmak zorundasınız ama taraftar desteği olduğunda arkanızda size inanan ve sizi destekleyen insanlar olduğunu gördüğünüzde işinizi çok daha iyi ve çok daha yüksek motivasyonla yapabiliyorsunuz. Deplasman maçlarında tabi ki artık baskı daha çok olacak üzerimizde. Çünkü lider takım Trabzonspor’u herkes yenmeye çalışacak. Bunun farkındayız ve her gittiğimiz deplasmanda bunu zaten hissediyorsunuz mutlaka bir şekilde. Ancak deplasman maçlarında ya da iç saha maçlarında nerede oynarsak oynayalım taraftarımızın desteğini her zaman görüyoruz. Özellikle iç saha maçlarını oynadığımızda burada oynamak harika bir duygu. Çünkü size inanan, sizi destekleyen insanları gördüğünüzde ve her şeyden öte sizi seven insanların gözünde o duyguyu gördüğünüzde daha fazlasını yapmak istiyorsunuz, elinizden gelenin de belki fazlasını yapmaya çalışıyorsunuz. Bu da sizi ayrıca motive ediyor. İç saha maçları o yüzden bizim için çok daha önemli olacak bu sene. Çünkü deplasman maçları kesinlikle kolay olmayacak. Çünkü ligin ikinci yarısına çıktığımızda herkes lider takımı yenmeye çalışacak. Bu açıdan iç saha maçlarının hepsini kazanmamız gerekiyor diye düşünüyorum. Deplasman maçlarından da alabildiğimiz en iyi puanı alabilirsek zaten hedefimize de ulaşırız diye düşünüyorum.”

'İDOL OLARAK PIQUE'Yİ ALDIM'

Barcelona forması giyen Gerard Pique’yi kendisine örnek aldığını anlatan Edgar, “Ben de genç bir oyuncu olarak oraya transfer olduğumda her gün nasıl çıkış yaptığını, topla nasıl oynadığını ya da nerede ve nasıl pozisyon aldığına dair her zaman ondan bir şeyler öğrenmeye çalıştım. Onu takip etmeye çalıştım. İdol olarak kendime her zaman Pique’yi aldım” ifadelerini kullandı.