İlk olma özelliğini taşımaktadır. 

Neden mi? 

Hikayeleri yazılan tüm şehitlerimizin öyküleri yakınlarının verdiği gerçek bilgilerden yola çıkılarak hazırlanmış ve yüreklere dokunan hatıralar, yaşanmışlıklar ortaya çıkmış olan bu eserin ikinci etkinliği programı ilk payitahtımız olan Bursa’da yapıldı. Geliri şehit ailesine verilen bu güzel programa Almanya’dan İngiltere’den Kerkük ve de Azerbaycan’dan gelen gönlü yüzü güzel insanlarla milli duyguları kabartan gurumuz olan Gurur Bey şarkılarla yürekleri coşturdu. 

Bu güzel programa ev sahipliği yapan 22. dönem milletvekili Faruk ANBARCIOĞLU’nun misafirperverliği güne muhteşem nokta koyarken yarına yeniden buluşmak dileğiyle virgül attık bir şehit bir öykü bir şiir programa teşrif eden bakanımıza, vekillerimize, Bursa halkına teşekkür ederim.

Ülkemizin her yerinden bin heyecanla katılan şairlerimize özellikle şehit yakınlarımıza çok teşekkür ederiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Bu programı yapmak için gece gündüz durmayan bu programın her adımını incelen a dan z ye kadar Safiye SAMYELİ hanımefendiye, koordinatörü olan Harun YILDIRIM beye, editörlüğünü üstenen Talip KAZGI beye, her daim görev başında olan Kenan AĞIRMAN beye ve 22’nci dönem milletvekili Faruk ANBARCIOĞLU beylere katılımları ile bizleri yalnız bırakmayan herkese ayrı ayrı teşekkür ederiz.

Ülkemizin başka güzel ilinde buluşmak dileğiyle Antalya’dan bu gönlü güzel insanlar ile bir olduğum için herkese teşekkür ederim.