Bilmem biliyor muyuz? Biz miras diye çocuklarımıza kirli bir dünya bırakıyoruz. Geleceğimizin ışığı diye nitelendirdiğimiz altı

Bilmem biliyor muyuz? Biz miras diye çocuklarımıza kirli bir dünya bırakıyoruz. Geleceğimizin ışığı diye nitelendirdiğimiz altın yürekli çocuklarımıza farkında olmadan yanlış bir sistem üzerinde robotlaşmış bir beyin üretiyoruz. Onları yanlış yönlendiriyor, yanlış yönetiyoruz. Ama gün gelecek kirlettiğimiz dünya çocuklarımızı kirletecek. Onların umut ışıklarını söndürüp hayatlarını karartacak.


Çocuk dediğin çocukluğunu en dibine kadar yaşamalı ve aynı zamanda yetenekleri doğrultusunda öyle bir eğitim almalı ki çağında yaz baharını yaşatmalı. Tarihini iyi bilip yapılan yanlışları iyi analiz etmeli ki daha sonra aynı hatalara düşmemeli. Tüm bunlarda en önemli faktör tabi ki de anne baba ve öğretmenlerdir. Anneler, babalar, öğretmenler bu sitemlerim sizleredir. Sizler çocukların ilk göz ağrılarısınız, ilk kahramanlarısınız. Çocuklarımızı inşa eden en vefakâr, en gönlü güzel insanlarsınız. Lütfen çocuklar üzerinde bir değil bin kere düşünün onları öyle yönlendirin, öyle yönetin. Bugün hepimiz sizin inşa ettiğiniz umut sarmaşıklarına tutunuyoruz.


İnsan ve inşa adına seminerler düzenlemeli, söyleşiler gerçekleştirilmeli en çok da çocuklar üzerinde yürütülmeli bu proje. Çünkü daha önce de dediğim gibi onlar bizim geleceğimizin ışıkları, onlar bizim hayata dair umutlarımız. Onlara savaş, kin ve nefret aşılamak yerine onları sevgiyle beslemeli. O doğrultuda büyütmeliyiz. Aksi takdirde onlara miras olarak kirli bir dünya bırakmaktan ileriye gidemeyiz. Bu da sonra ki gelen nesil için hazin bir son demektir. Biz ki çocuklarımızı ne olursa olsun hep seven onun tırnağına zarar gelsin istemeyen değil miyiz? Madem öyle onlara neden bu kirli dünyayı miras bırakalım? Neden iyi ve doğru bir eğitimle eğitmeyelim? Bu sorularla insan ve inşa kavramını anlatıp geleceğimiz olan çocukları en iyi şekilde inşa etmeliyiz. Kilitli umutların sandıkları açmalı ve çocuklarımıza altın tepside sunulma zamanı gelmedi mi?