Şehit, vatan millet ve din için ölen veya öldürülen insanlara denir.

Yaralı olarak hayatta kalanlara ise gazi denir. İnananışımızda da Şehitlik, büyük bir derece, yüksek bir makamdır. Şehitlik ahirette peygamberlikten sonra en yüce makamdır. Bu makam ve mertebe herkese nasip olmaz. Şehitlik mertebesine ulaşan kişinin kul hakkından başka günahlarının yüce Allah’ın affedeceği müjdelenmiştir.

Vatanı uğruna ölmek yani şehid olmak sıradan bir ölüm gibi değildir. Bu sebeple şehidlere “ölüler” demek, yani onların ölüp yok olduklarını düşünmek yanlıştır; aksine onlar diridirler; fakat insanlar bunu fark edemez, onların canlı olduğunu hissedemezler.

Coşkun abim çocukluğundan itibaren hem okuyup hem çalışmış ailesine destek olmuş, çevresine yardım etmeyi sevmiş efendiliğiyle örnek bir gencimizdi.  Eğitimini Ödemiş Pirinçci Köyü İlkokulu, Fevzi Çakmak Ortaokulu, Yeşilyurt Ticaret Lisesi ve Sakarya Mühendislik Fakültesi'nde tamamlamıştır.

Babası Orhan Kale dayımız inşaat ustası, annesi Ziynet yengemiz ev hanımıydı Coşkun abi ailenin 1. çocuğuydu girişken sosyal kişiliğiyle daha çocuk yaşlarında dikkatleri üzerine çekmişti, buna örnek daha küçük bir çocukken evlerinin olduğu yerde oyun alanları olmadığı için arkadaşlarıyla oyun oyunayabileceği bir park yapılması adına ev ev dolaşarak imza yoplamış fakat yetkililere sesini duyuramamıştı. Belki yaşarken görmedi ama şimdi onun istediği yerde çocukların oynayabileceği onun ismini taşıyan bir park var. 

Asteğmen olarak 1993 yılında vatani görevini yapmaya Siirt'in Pervari ilçesine gitmişti fakat yalnızca kendisi biliyordu Siirt'te askerlik yaptığını, ailesini onları üzmemek için söylememişti. O günler Pkk terör örğütü Güney Doğu ve o bölgelerde bir çok eylemler yapıp günahsız vatandaşlarımızın ölümüne sebep olup askerlerimizi şehit ediyorlardı. İşte böyle ince düşüncelerle karıncayı inciltmeden yaşamış bir evladımız bölücü terör örğütü üyeleriyle girdikleri bir çatışmada bacağına gelen bir şarapnel parçası sonucu kan kaybı nedeniyle yaşamını yitirerek şehitlik mertebesine ulaştı, Rabbim peygamber efendimize komşu eylesin.

Şehitlerimiz vatanımızı milletimizi korumak için bizler huzur içinde yaşayalım diye göğüslerini düşmana s,per ettiler. Onlara borcumuzu ödeyemeyiz inşallah haklarını bizlere helal ederler.

Büyük bir mutluluk içerisindeyim Şehidimizin isminin yaşatılması için Tarım ve Orman Bakanımız sn Bekir PAKDEMİRLİ ile yaptığımız görüşmelerin neticesinde 1993 yılında Siirt'in Pervari kırsalında PKK lılar ile girdiği çatışma sonucu Şehit düşen köyümüzün evladı Coşkun KALE'nin adı Bademli Barajımıza verilmiştir. Vatanımıza Milletimize hayırlı olsun. Şehidimizin ruhu şad olsun, emeği geçen başta sn Bakanımız Dr. Bekir PAKDEMİRLİ'ye İzmir valiliği'ne DSİ 2. bölge müdürlügü'ne ve Ödemiş Kaymakamlığına gönülden teşekkür ediyorum.