STAVANGER -  İran Endüstri, Madencilik ve Ticaret Bakan Yardımcısı Mansur Moazami, Türkiye'ye sevk ettikleri doğalgaz miktarını artırmak istediklerini söyledi.


İran ve Türkiye'nin doğalgaz ticaretini AA muhabirine değerlendiren Moazami, iki ülke arasındaki doğalgaz pazarlığının sadece fiyat üzerine olduğunu belirtti.


Moazami, doğalgazda fiyat konusunun çözülebileceğini ifade ederek, "Bu konuda anlaşabileceğimizi umut ediyorum. İki taraf için de anlaşılabilir bir konu. Komşumuz, dostumuz ve kardeşimiz Türkiye'ye gönderdiğimiz doğalgaz miktarını artırmak istiyoruz. Pazarlığımızı yapacağız ve bu durumu çözmeye çalışacağız. İran'ın Türkiye'ye gönderdiği doğalgaz miktarını artıracağına eminim." dedi.


Yaptırımlar dönemde İran'ın petrol üretimini artıramadığını belirten Moazami, "Bu dönemde pazar payımızı kaybettik. Bu nedenle yaptırımlar sonrası tüm haklarımızı kullanmak istiyoruz. Petrol ticaretine ilişkin sorunumuz yok. Geleneksel müşterilerimiz bizden daha fazla petrol almak istiyor. İyi müşterilerimiz var ve yaptırımların kaldırılmasının hemen ardından petrol ihracatını artırmak için görüşmelere başladık." diye konuştu.